A hagymát vágjuk vékony karikákra és 2 ek. olajon pároljuk puhára (kb. 12 perc), majd nagyobb lángon pirítsuk aranybarnára. Fűszerezzük balzsamecettel, sóval, borssal és mézzel, majd hagyjuk addig sülni, amíg sűrű és fényes lesz. Közben a grillkolbászokra simítsunk egy-egy zsályalevelet és tekerjük egy szelet baconbe. A maradék zsályalevelet 1 ek. vajon süssük 1-2 percig, majd csöpögtessük le. A ciabattából vágjuk 4 db négyzet alakú szeletet és a visszamaradt vajban süssük pirosra. A grillsajtot a saját fűszerével fűszerezzük be, majd a kolbászokkal együtt grillen süssük meg. Állítsuk össze a szendvicseket: A kenyeret kenjük meg vékonyan dijoni mustárral, tegyünk rá egy-két salátalevelet, egy kanál hagymaszószt (ezt a szendvics mellé is adhatjuk), rá a grillsajtot, majd tűzzük meg a szalonnával áttekert grillkolbásszal. Szórjuk rá a ropogós zsályalevelet.

1 perces olvasási idő