Sajtbisztró

Bélszín gyümölcsös sajtsalátával

Hozzávalók 4 főre:

    250 g bélszín1 gerezd fokhagyma1 ek szójaszósz2 ek olajBors1 fej saláta400 g mangó1 tavaszi hagyma1 kis chili1 tk reszelt lime héj1 ek gyümölcs ecet3 ek szőlőolaj300 g Medve Szendvics szeletelt edami sajt Néhány citromfű
1 perces olvasási idő

Elkészítés:

  1. Vágjuk a bélszínt vékony szeletekre. Tegyük rá egy tányérra. Hámozzuk meg és vágjuk apró darabokra a fokhagymát, majd keverjük össze a szójaszósszal és két evőkanál olajjal. A bélszín szeleteket sózzuk, borsozzuk és tegyük bele a pácba. Fedjük le és hagyjuk állni 20 percig.
  1. A sajtsalátához tisztítsuk meg a salátát, szedjük leveleire, mossuk meg majd csöpögtessük le. Fejtsük le magjáról a mangót, majd egy evőkanál segítségével kanalazzuk ki a gyümölcshúst a héjából. A gyümölcshúst vágjuk 1,5 cm-es kockákra.
  1. A salátaöntethez tisztítsuk meg a tavaszi hagymát és vágjuk vékony karikákra. Távolítsuk el a magokat a chiliből és vágjuk vékony csíkokra. Ezeket keverjük össze a lime héjjal, lime lével, gyümölcs ecettel és szőlőolajjal.
  1. Szedjük ki a bélszín szeleteket a pácból és süssük meg mindkét oldalát, majd locsoljuk rá a megmaradt pácot. Keverjük össze a salátalevelet a darabolt mangóval. A laktózmentes Medve Szendvics edami sajt szeleteket tekerjük fel és a kész bélszín szeletekkel helyezzük rá a salátára majd locsoljuk rá a salátaöntetet.

Hasonlóan izgalmas saláta receptért kattints ide!

pannontej.marketing

Hozzávalók 4 főre:

    250 g bélszín1 gerezd fokhagyma1 ek szójaszósz2 ek olajBors1 fej saláta400 g mangó1 tavaszi hagyma1 kis chili1 tk reszelt lime héj1 ek gyümölcs ecet3 ek szőlőolaj300 g Medve Szendvics szeletelt edami sajt Néhány citromfű

További érdekességek