Sajtbisztró

Gyümölcsös saláta panírozott kockasajttal

Gyümölcsös saláta panírozott kockasajttal

Hozzávalók 2 főre:

    1 doboz Medve Natúr kockasajt3 db szívsaláta2 kisebb savanykás alma1 narancs5 dkg napraforgómag2 ek liszt 1 tojás 0,5 p zsemlemorzsa1,5 dl olaj
1 perces olvasási idő

Szabó Jucus, az 5 hozzávaló blog szerzője így készíti:

  1. A szívsaláták végeit vágjuk le, a külső leveleit távolítsuk el. Vágjuk félbe, majd hosszában szeleteljük fel és tegyük a tálba. Az almát mossuk meg, vágjuk kb 1,5×1,5 cm-es kockákra és mehetnek ezek is a tálba.
  2. A narancsot vágjuk félbe. Az egyik felét hámozzuk meg, vágjuk ketté és szeleteljük vékonyan fel, majd mehetnek a salátára. A facsaróval csavarjuk ki a másik felét a narancsnak. Öntsük a levet a salátára és keverjük össze.
  3. Tegyük fel a serpenyőt a tűzre. Közepes lángon pirítsuk benne a napraforgómagokat, amíg szép színe és finom illata nem lesz. Tegyük ki őket egy tányérra hűlni.
  4. A forró serpenyőbe öntsünk egy kis olajat, és 5 perc alatt, folyamatosan forgatva pirítsuk szép aranybarnára a bepanírozott Medve natúr kockasajtokat.
  5. A salátát tegyük két salátástálba, szórjuk meg a tetejét napraforgómaggal, majd tegyünk sajtot a tetejére.

 

pannontej.marketing

Hozzávalók 2 főre:

    1 doboz Medve Natúr kockasajt3 db szívsaláta2 kisebb savanykás alma1 narancs5 dkg napraforgómag2 ek liszt 1 tojás 0,5 p zsemlemorzsa1,5 dl olaj

További érdekességek