Sajtbisztró

Harcsapaprikás Milkana-módra grillezett polentával

Harcsapaprikás Milkana-módra grillezett polentával

Hozzávalók (4 főre):

    Harcsapaprikás:600 g harcsafilé80 g füstölt szalonna1 doboz natúr Milkana Tasty Fresh natúr friss sajtkrém2 db közepes vöröshagyma1 db paprika1 db paradicsom1 csapott evőkanál fűszerpaprikasó, borsolaj Polenta:350 g kukoricagríz2 liter víz3-4 evőkanál olívaolajsó, bors12-16 db zöldspárga
2 perces olvasási idő

Harcsapaprikás elkészítése:
A harcsafilét 2-3 cm-es kockákra vágjuk, besózzuk, majd minimum 30 percre hűtőbe tesszük. Közben elkészítjük az alapot. A szalonnát kisebb kockákra vágjuk, egy serpenyőben kiolvasztjuk a zsírját és üvegesre pirítjuk rajta a felaprított vöröshagymát. Lehúzzuk a tűzről, pár percig hűlni hagyjuk, majd hozzáadjuk a fűszerpaprikát és jól elkeverjük. Ezután hozzáadjuk a megmosott és felkockázott paradicsomot és paprikát. Lassú tűzön, időnként kevergetve, kevés víz hozzáadásával körülbelül fél óráig pároljuk. Ha kész, akkor átpasszírozzuk az alapot egy szitán, hogy szép, bársonyos szószt kapjunk.

Közben egy másik serpenyőben kevés olajon enyhén megpirítjuk a harcsakockákat, vigyázva, hogy szét ne essenek, majd a paprikás szószt a harcsára öntjük. Forrásba hozzuk, majd hozzáadjuk a friss sajtkrémet. Óvatosan elkeverjük benne, majd összeforraljuk 1-2 perc alatt. Párolt zöld spárgával és grillezett polentával tálaljuk.

A grillezett polenta elkészítése:
Felforraljuk a vizet, beleöntjük a kukoricagrízt, és folyamatos kevergetés mellett főzzük, hogy ne csomósodjon. Amikor elkezd sűrűsödni és rotyogni, akkor levesszük a lángot és 20-25 perc alatt készre főzzük. Sózzuk, borsozzuk.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és körülbelül 2cm vastagon rákenjük a kukoricakását. Hagyjuk kihűlni, majd hűtőbe tesszük. Ha kihűlt, négyzeteket vágunk belőle, azokat pedig átlósan kettévágjuk, hogy háromszögeket kapjunk. Bekenjük őket olívaolajjal és egy grillrácson megsütjük mindkét oldalukat. Sima serpenyőben is elkészíthetjük, akkor a serpenyőbe egy kevés olívaolajat teszünk, és azon pirítjuk meg a polentát.
A hagyományos harcsapaprikás egy kicsit újragondolt változata ez az étel a krémes friss sajtkrémet és a könnyű, mediterrán jellegű körettel.

*Elkészítési idő: Harcsapaprikás – 45 perc, Polenta – 2 óra

Fastbridge

Hozzávalók (4 főre):

    Harcsapaprikás:600 g harcsafilé80 g füstölt szalonna1 doboz natúr Milkana Tasty Fresh natúr friss sajtkrém2 db közepes vöröshagyma1 db paprika1 db paradicsom1 csapott evőkanál fűszerpaprikasó, borsolaj Polenta:350 g kukoricagríz2 liter víz3-4 evőkanál olívaolajsó, bors12-16 db zöldspárga

További érdekességek