Sajtbisztró

Héjában sült édesburgonya Medve sajttal

Héjában sült édesburgonya Medve sajttal

Hozzávalók 2-4 főre:

    1 doboz (140 g) natúr Medve sajt4 db közepes méretű édesburgonya8 db aszalt paradicsom olajban1 nagy csokor petrezselyemzöld1 ek. apróra vágott friss oregánó (vagy 1 tk. szárított)só, bors
0 perces olvasási idő

Az édesburgonyákat megmossuk, és egy villával megszurkáljuk őket. 200°C-ra előmelegített sütőbe tesszük, és 40-50 perc alatt (mérettől függően) puhára sütjük őket. Közben elkészítjük a tölteléket. A sajtot apró kockákra, a petrezselymet durvára, az aszalt paradicsomot pedig vékony csíkokra vágjuk. Egy tálban összekeverjük az összetevőket. Ha kész az édesburgonya, akkor kivesszük a sütőből, 5-10 percet hűlni hagyjuk, majd középen hosszában bevágjuk és megtöltjük a töltelékkel. Zöldsalátával tálaljuk.

Fastbridge

Hozzávalók 2-4 főre:

    1 doboz (140 g) natúr Medve sajt4 db közepes méretű édesburgonya8 db aszalt paradicsom olajban1 nagy csokor petrezselyemzöld1 ek. apróra vágott friss oregánó (vagy 1 tk. szárított)só, bors

További érdekességek