Sajtbisztró

Hideg avokádó leves

Hideg avokádó leves

Hozzávalók 4 személyre:

    2 db érett avokádó1 doboz tejszínes Medve sajt1 db lime leve1 db zöld chili paprika1 gerezd fokhagymafél csokor koriandervízsó, bors
1 perces olvasási idő

Első lépésként kimagozzuk a chili paprikát és kivágjuk az erét. Ezután félbevágjuk az avokádókat és eltávolítjuk a magjukat, majd a húsukat kiszedjük egy kanállal. Letépkedjük a koriander leveleket és megmossuk őket. A sajt felét szétmorzsoljuk, és az avokádó húsával egy turmixgépbe tesszük, a koriander levéllel, a fokhagymával, és a kimagozott chili paprikával együtt. A lime levét belecsavarjuk, kevés vizet öntünk rá, attól függően, milyen állagú szeretnénk a levesünket, majd simára turmixoljuk. A végén sóval, borssal ízesítjük. Ha kész, egy órára hűtőbe tesszük. Tálaláskor megszórjuk a leves tetejét a sajt másik felével és koriander levéllel díszítjük. Ízletes, hűsítő leves a nyári kánikulában.

*Elkészítési idő: 10 perc, valamint 1 óra hűtés

Fastbridge

Hozzávalók 4 személyre:

    2 db érett avokádó1 doboz tejszínes Medve sajt1 db lime leve1 db zöld chili paprika1 gerezd fokhagymafél csokor koriandervízsó, bors

További érdekességek