Sajtbisztró

Karácsonyi sajtos fenyők

Karácsonyi sajtos fenyők

Hozzávalók:

    2 x 270g friss leveles tészta 15 dkg Pannónia Mester ementáli sajt reszelve 50g vegyes mag (napraforgó-, tök- és szezámmag) só, frissen őrölt bors 1 tojás
1 perces olvasási idő

Melegítsük elő a sütőt 190 fokra (gázsütőnél 5-ös fokozat). A tökmagot és a napraforgómagot vágjuk apróra és keverjük össze a szezámmaggal. A Pannónia Mester ementáli sajtot reszeljük le, a tojást verjük fel. Tekerjük ki az egyik tekercs friss leveles tésztát és simítsuk el a sütőpapíron. Kenjük meg felvert tojással, sózzuk és borsozzuk, majd hintsük rá egyenletesen a reszelt Pannónia sajt és a magok felét. Tekerjük ki a másik tésztalapot, kenjük meg tojással és fedjük be vele a sajtos-magos tésztát. Jól nyomkodjuk össze. Ezután ismét tojás következik, majd a só és a bors, végül a sajt és a magok másik fele.

Egy karácsonyi kiszúró formával szaggassunk a tésztából fenyőket vagy más formákat. Helyezzünk őket sütőpapírral bélelt tepsibe, majd süssük kb.13-15 percig, vagy amíg szép aranybarna lesz. Rácson hagyjuk kihűlni. (Süthetjük egy rétegben is, akkor ropogósabb lesz.)

Tipp: a visszamaradt tésztát gyúrjuk össze újra, sodorjunk belőle vastagabb ropikat, daraboljuk fel és forgassuk bele szezámmagba. Sütéskor tegyük a fenyők mellé. Kiváló ropogtatnivaló.

Fastbridge

Hozzávalók:

    2 x 270g friss leveles tészta 15 dkg Pannónia Mester ementáli sajt reszelve 50g vegyes mag (napraforgó-, tök- és szezámmag) só, frissen őrölt bors 1 tojás

További érdekességek