Sajtbisztró

Karaván grillnyárs édes-csípős, szaftos, darált húsos tostada-val

Hozzávalók 2-3 személyre:

    1 doboz Karaván Grillnyárs6 db kisméretű (15 cm átm.) tortilla3-4 ek. olaj1/2 db jégsaláta1 db nagy piros kaliforniai paprika2 dl tejföl45 dkg darált borjúcomb (vagy sertéslapocka)1 kisebb vöröshagyma2 gerezd fokhagyma2 tk. római kömény2 tk. chiliszósz1 tk. őrölt fahéjbors
1 perces olvasási idő

Elkészítés:

A tortillák mindkét oldalát kend át olajjal.

A salátát vágd csíkokra, a paprikát apró kockákra. A hagymát és a fokhagymát aprítsd finomra.

Forrósíts fel egy serpenyőt, öntsd bele 1 ek. olajat és süsd meg benne a paprika kockákat. Tedd félre. Ezután adj hozzá még 2 ek. olajat, a hagymát és a fokhagymát kevergetve párold benne üvegesre. Add hozzá a darált húst, és folyamatosan kevergetve pirítsd barnára. Hintsd meg a fahéjjal és a római köménnyel, sózd, borsozd, majd ízlés szerint adj hozzá chiliszószt. Takaréklángon, lefedve párold addig, amíg a hús átsül (kb. 10 perc). Időnként keverd át.

Közben egy másik serpenyőben süsd át a tortillákat és grillezd meg a nyársra húzott sajtokat. Amikor a hús elkészül, rétegezd a tortillákra a hozzávalókat. Először a fűszeres darált húst, majd a salátacsíkokat és a paprika kockákat.

A tetejére helyezz mindegyiknek egy-egy grillsajt nyársat és locsold meg chilis, fokhagymás vagy sós tejföllel.

pannontej.marketing

Hozzávalók 2-3 személyre:

    1 doboz Karaván Grillnyárs6 db kisméretű (15 cm átm.) tortilla3-4 ek. olaj1/2 db jégsaláta1 db nagy piros kaliforniai paprika2 dl tejföl45 dkg darált borjúcomb (vagy sertéslapocka)1 kisebb vöröshagyma2 gerezd fokhagyma2 tk. római kömény2 tk. chiliszósz1 tk. őrölt fahéjbors

További érdekességek