Sajtbisztró

Karaván grillnyárs fűszervajas pirítóson és kevert zöldsalátákkal

Hozzávalók 2-3 személyre:

    1 doboz Karaván Grillnyárs3 db egyenes kifli, vagy buci50 g vajaprított vegyes zöldfűszerek (rozmaring, kakukkfű, lestyán, tárkony)3 db közepes lilahagyma60 g vegyes saláta (rukkola, madársaláta, szívsaláta)10 dkg kolozsvári szalonnabalzsamecet krém3 db hónapos retek (elhagyható)20 g fenyőmag
1 perces olvasási idő

Elkészítés:

A puha vajat keverd össze kevés sóval és az aprított fűszerekkel (ami éppen van otthon). A bucikat hosszában szeleteld fel, majd a szeletek mindkét oldalát kend meg a fűszeres vajjal.

A hagymákat hámozd meg és vágd mindet nyolc-nyolc cikkre. A szalonnából vágj falatnyi csíkokat. A salátákat keverd össze. A sajtokat húzd fel a nyársakra. Ezzel meg is vagyunk az előkészületekkel.

Melegíts fel egy nagyobb serpenyőt, pirítsd meg benne szárazon a fenyőmagot.

Ezután süsd meg benne a fűszervajas pirítósokat. A visszamaradt vajon pirítsd ropogósra a szalonnát, majd kevés olajon süsd üvegesre a hagymadarabokat. Sózd ízlés szerint. Közben a grillen készítsd el a sajtnyársakat. Amint elkészültek, ültesd mindegyiket egy-egy pirítós tetejére. Keverd össze a hagymát, a szalonnát és a fenyőmagot. Önts hozzá ízlés szerint balzsamecet krémet és rázd össze a salátákkal. Azon melegében tálald.

pannontej.marketing

Hozzávalók 2-3 személyre:

    1 doboz Karaván Grillnyárs3 db egyenes kifli, vagy buci50 g vajaprított vegyes zöldfűszerek (rozmaring, kakukkfű, lestyán, tárkony)3 db közepes lilahagyma60 g vegyes saláta (rukkola, madársaláta, szívsaláta)10 dkg kolozsvári szalonnabalzsamecet krém3 db hónapos retek (elhagyható)20 g fenyőmag

További érdekességek