Először készítsük el a lazackrémet. Tegyük a füstölt lazacot és a tejfölt aprítógépbe, és alaposan keverjük el. Ezután tegyük át egy kisebb tálkába, fűszerezzük citromlével és borssal. Végül adjuk hozzá az apróra vágott snidlinget, majd tegyük a hűtőbe tálalásig. A kenyeret szeleteljük fel. Egy nagyobb serpenyőben hevítsünk fel 2-3 ek. olívaolajat, a zúzott fokhagymát állandóan kevergetve, nagyon rövid ideig süssük benne. Vigyázzunk, nehogy megégjen, mert keserű lesz. Ebbe a fűszeres olajba forgassuk bele a kenyérszeleteket, és kissé pirítsuk meg őket. Tehetünk bele kakukkfüvet is.
Ezután süssük meg grillsajtokat. Választhatjuk akár a kenyér pirításnál használtat is. Tálaljuk kisebb kockákra vágva a sajtot snackként a füstölt lazackrémes pirítóssal és friss zöldsalátákkal és/vagy csírákkal. Gyorsan elkészíthető és nagyon finom!