Karaván Grillsajt grillezett zöldségekkel és sültpaprika mártogatóval

Karaván Grillsajt grillezett zöldségekkel és sültpaprika mártogatóval

Hozzávalók 4 személyre:

    8 db Karaván Grillsajt (2 doboz)2 db saláta cukkini8 db koktélparadicsom2 db lilahagyma1-1 db sárga és zöld kaliforniai paprika1 db édesköménysó, frissen őrölt borsA fűszeres olajhoz:- 0,5 dl olívaolaj- 1 ág fross rozmaring- 5-6 száll friss kakukkfű- 1-2 ág menta- 1 gerezd zúzott fokhagyma- kevés citromléA sültpaprika mártogatóhoz:- 4 db kaliforniai paprika- 1 fej vöröshagyma- 1 gerezd fokhagyma- 1 kk. balzsamecet- 5 ek. olívaolaj- só, bors- kevés őrölt római kömény (ízlés szerint)
1 perces olvasási idő

A sültpaprika mártogatóhoz elkészítjük a mártást. A paprikákat kicsumázzuk, 4 felé vágjuk és sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük. Mellé szórunk egy cikkekre vágott hagymát. 200 fokra előmelegített sütőben, a felső rácson fél óra alatt megsütjük. Félidőben megforgatjuk őket. Amikor megsültek, tálba szedjük, és alufóliával lefedve hagyjuk langyosra hűlni. Ezután könnyedén lehúzzuk a héjukat, turmixgépbe tesszük a hagymával és a zúzott fokhagymával együtt, hozzáadjuk az olívaolajat, a balzsamecetet, az ízesítőket, és összeturmixoljuk.

Miközben a paprikánk sül, előkészítjük a zöldségeket. A fűszeres olajhoz egy kisebb dunsztosüvegbe tesszük az olajat, a nagyon apróra vágott fűszereket, a fokhagymát és a citromlevet, majd a tetejét rácsavarva gyors mozdulatokkal összerázzuk. A zöldségeket megmossuk, tetszés szerint szeleteljük vagy daraboljuk, beleforgatjuk a fűszeres olajba és lefedve egy órára a hűtőbe tesszük. Sózni inkább csak sütés után kell, hogy ne engedje ki a leveit. A zöldségek mindkét oldalát 2-2 percig sütjük a vékonyan beolajozott grill legforróbb részén. Végül megsütjük a grillsajtokat és máris tálalhatunk. Ezt a fogást bármilyen grillezett hússal is kínálhatjuk.

Fastbridge

Hozzávalók 4 személyre:

    8 db Karaván Grillsajt (2 doboz)2 db saláta cukkini8 db koktélparadicsom2 db lilahagyma1-1 db sárga és zöld kaliforniai paprika1 db édesköménysó, frissen őrölt borsA fűszeres olajhoz:- 0,5 dl olívaolaj- 1 ág fross rozmaring- 5-6 száll friss kakukkfű- 1-2 ág menta- 1 gerezd zúzott fokhagyma- kevés citromléA sültpaprika mártogatóhoz:- 4 db kaliforniai paprika- 1 fej vöröshagyma- 1 gerezd fokhagyma- 1 kk. balzsamecet- 5 ek. olívaolaj- só, bors- kevés őrölt római kömény (ízlés szerint)

További érdekességek