Karaván sajtos húsgombócok paradicsom szósszal és spagettivel

Karaván sajtos húsgombócok paradicsom szósszal és spagettivel

Hozzávalók 4 személyre:

    A húsgombóchoz:500 g darált sertéshús 1 kiskanál reszelt citromhéj1 csokor petrezselyemzöld2 gerezd fokhagyma2 evőkanál zsemlemorzsa1 db tojás100 g Karaván sajt kockákra vágva2 ek olívaolajA paradicsom szószhoz: 2 doboz (2x240 g) darabolt paradicsom konzerv1 kisebb hagyma2 gerezd fokhagyma2 evőkanál olívaolaj1 kiskanál szárított bazsalikom1 kiskanál szárított oregánósó, bors400 g spagetti
1 perces olvasási idő

A darált húst összekeverjük a citromhéjjal, az apróra vágott petrezselyemzölddel, zsemlemorzsával, tojással, sóval, borssal és a lereszelt fokhagymával. Felhasználásig hűtőbe tesszük. Elkészítjük a paradicsomszószt. Apróra vágjuk a hagymát és a fokhagymát. Forró olívaolajon megpirítjuk őket. Hozzáadjuk a paradicsom konzerveket. Fűszerezzük a szárított fűszerekkel. Forrásba hozzuk, majd levéve a lángot, időnként megkeverve minimum 45 percig főzzük. Majd sózzuk, borsozzuk. A húsmasszából kisebb gombócokat gyúrunk és mindegyiket megtöltjük egy-egy kocka Karaván sajttal. Forró olívaolajon jól körbepirítjuk őket, majd rájuk öntjük a paradicsomszószt. Kis lángon készre pároljuk kb. 10 perc alatt. Ezalatt megfőzzük a spagettit bő, sós, lobogó vízben. Ha kész, leszűrjük és összekeverjük a paradicsomos-sajtos húsgombócokkal.

Fastbridge

Hozzávalók 4 személyre:

    A húsgombóchoz:500 g darált sertéshús 1 kiskanál reszelt citromhéj1 csokor petrezselyemzöld2 gerezd fokhagyma2 evőkanál zsemlemorzsa1 db tojás100 g Karaván sajt kockákra vágva2 ek olívaolajA paradicsom szószhoz: 2 doboz (2x240 g) darabolt paradicsom konzerv1 kisebb hagyma2 gerezd fokhagyma2 evőkanál olívaolaj1 kiskanál szárított bazsalikom1 kiskanál szárított oregánósó, bors400 g spagetti

További érdekességek