Sajtbisztró

Karaván sajttal és füstölt kolbásszal töltött rizsgolyók

Karaván sajttal és füstölt kolbásszal töltött rizsgolyók

Hozzávalók 4 személyre:

    250 g rizottó rizs (vagy egyéb kerekszemű rizs)100 g füstölt kolbász100 g Karaván sajt kockákra vágva1 db közepes hagyma1 evőkanál vaj800 ml forró húslevestojás, liszt, zsemlemorzsa a panírozáshozolaj a sütéshezsó, borsAz aszalt paradicsomos mártogatóshoz: 8 db olajban eltett aszalt paradicsom apróra vágvapár csepp citromléfrissen őrölt fekete bors2 evőkanál olíva olaj 1 evőkanál apróra vágott petrezselyem zöld
1 perces olvasási idő

Egy széles aljú lábasban felforrósítjuk a vajat. Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és megpirítjuk rajta. Hozzáadjuk a nagyobb kockákra vágott kolbászt és rövid ideig tovább pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a rizst és pirítjuk tovább, míg a rizs üveges lesz. Ezután hozzáadjuk apránként a forró húslevest. Hagyjuk, hogy mindig fölvegye a rizs, majd hozzáadjuk a következő kanállal.

Ha elfőtte az összes levest, és a rizs megfőtt, akkor kiterítjük egy tepsiben, hogy ne főjön tovább, és hagyjuk kihűlni. Közben kb. 1 cm-es kockákra vágjuk a sajtot. A rizottóból gombócokat vagy kroketteket gyúrunk, és a közepükbe a Karaván sajtkockákat teszünk. Ezután bepanírozzuk őket a szokásos módon és forró olajban kisütjük.

Az aszalt paradicsomos mártogatós összetevőit jól összekeverjük és a rizsgolyók mellé tálaljuk.

Fastbridge

Hozzávalók 4 személyre:

    250 g rizottó rizs (vagy egyéb kerekszemű rizs)100 g füstölt kolbász100 g Karaván sajt kockákra vágva1 db közepes hagyma1 evőkanál vaj800 ml forró húslevestojás, liszt, zsemlemorzsa a panírozáshozolaj a sütéshezsó, borsAz aszalt paradicsomos mártogatóshoz: 8 db olajban eltett aszalt paradicsom apróra vágvapár csepp citromléfrissen őrölt fekete bors2 evőkanál olíva olaj 1 evőkanál apróra vágott petrezselyem zöld

További érdekességek