Kétsajtos hamburgergolyók négybors mártással

Kétsajtos hamburgergolyók négybors mártással

Hozzávalók 4 személyre:

    A hamburgergolyókhoz:50 dkg darált marhahús2 gerezd fokhagyma1 kis fej vöröshagyma5 dkg Karaván sajt5 dkg (3 kocka a 140g-os sajtból) Medve sajt2 ek. zsíros tejszín2 ek. olívalajsó, borsA mártáshoz:5 dkg vaj3 kk. mustár3 kk. négyszínű bors mozsárban durvára törve1-2 ek. konyak vagy pálinka2-3 ek. worchester szósz5 dkg (3 kocka a 140g-os sajtból) Medve sajt2 dl zsíros tejszínA tálaláshoz:hasábburgonyafriss paradicsom és zöldsaláta levelek
1 perces olvasási idő

A húsgolyókhoz apróra vágjuk a vöröshagymát, lereszeljük a Karaván sajtot, megtisztítjuk és áttörjük a fokhagymát. Mindezeket egy tálba tesszük, hozzáadjuk a darált marhahúst, a Medve sajtot, a tejszínt és az olívaolajat, ízesítjük sóval és borssal, majd kezünkkel egynemű masszává gyúrjuk. Ezután kb. 30 g-os golyókat formázunk belőle (ebből a mennyiségből 24 db lesz), egy kiolajozott tepsibe tesszük őket, majd a 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.

Amíg a hús sül, elkészítjük a négybors mártást és a hasábburgonyát. A durvára tört borsot kissé megpirítjuk a vajon, hozzáadjuk a mustárt és az alkoholt. Amikor az alkohol gőze elillant, worchester szósszal és sóval ízesítjük, belekeverjük a Medve sajtot és a tejszínt. Pár perc alatt mártás sűrűségűre főzzük.

A hasábburgonyát kisütjük, lecsöpögtetjük és a mártás kíséretében a húsgolyókhoz kínáljuk. Jól illik mellé egy kis paradicsom és friss saláta is.

Fastbridge

Hozzávalók 4 személyre:

    A hamburgergolyókhoz:50 dkg darált marhahús2 gerezd fokhagyma1 kis fej vöröshagyma5 dkg Karaván sajt5 dkg (3 kocka a 140g-os sajtból) Medve sajt2 ek. zsíros tejszín2 ek. olívalajsó, borsA mártáshoz:5 dkg vaj3 kk. mustár3 kk. négyszínű bors mozsárban durvára törve1-2 ek. konyak vagy pálinka2-3 ek. worchester szósz5 dkg (3 kocka a 140g-os sajtból) Medve sajt2 dl zsíros tejszínA tálaláshoz:hasábburgonyafriss paradicsom és zöldsaláta levelek

További érdekességek