Sajtbisztró

Kívül-belül grillezett sajtos szendvics

Hozzávalók 4 személyre:

    8 kisebb paradicsom5 gerezd fokhagyma5 dkg vaj8 nagy szelet kenyér1 csomag Medve Szeletem KlasszikusSzükséges eszközök:vágódeszkakéssalátástálnagy serpenyőlapát a fordításhoz
1 perces olvasási idő

Elkészítés:

  1. A paradicsomokat mossuk meg. A felét vékonyan szeleteljük fel, a másik felét vágjuk cikkekre. 
  1. A fokhagymát pucoljuk meg, vágjuk vékony szeletekre. Serpenyőben kevés vajon pirítsuk meg a háromnegyedét, amíg finom illat nem lesz, és pici színt nem kap. A megmaradt fokhagymát keverjük össze a cikkekre vágott paradicsommal és egy kis olívaolajjal. 
  1. A kenyereket vajazzuk meg. A sajt szeleteket vágjuk félbe. Tegyünk a szendvics közé egy-egy szelet sajtot, osszuk el rajta a pirított fokhagymákat, és a felszeletelt paradicsomot. Borítsuk össze a kenyereket, kívülről is kenjük meg mindkét oldalukat vajjal. 
  1. Tegyük vissza a serpenyőt a tűzhelyre, helyezzük bele a négy szendvicset, mindegyik tetejére tegyünk egy-egy szelet sajtot. Pirítsuk meg a kenyereket, majd fordítsuk a sajtos felükkel lefelé. A megpirult felükre is tegyünk egy-egy szelet sajtot, majd még egyszer fordítsuk meg, hogy ez is megpiruljon. 
  1. Melegen tálaljuk a paradicsomos salátával. 

Tippek: ehhez a szendvicshez inkább tömörebb kenyeret válasszunk, ne légiesen könnyedet, hogy jókat lehessen harapni belőle, amikor elkészült.

Szabó Jucus 5 hozzávalós vacsorák című receptkönyvéből

pannontej.marketing

Hozzávalók 4 személyre:

    8 kisebb paradicsom5 gerezd fokhagyma5 dkg vaj8 nagy szelet kenyér1 csomag Medve Szeletem KlasszikusSzükséges eszközök:vágódeszkakéssalátástálnagy serpenyőlapát a fordításhoz

EZ IS ÉRDEKELHET


További érdekességek