Klasszikus sajt-bacon mini burger amerikai hamburgerszósszal

Hozzávalók 4 főre:

    4 db mini hamburger zsemle 300 g darált marhahús 4 szelet Ile de France Montaver 0.5 római saláta 80 g paradicsom 30 g lilahagyma 60 g baconszalonna Só és bors ízlés szerint Olaj sütéshez
1 perces olvasási idő

Jól dolgozzuk össze a darált marhahúst, majd formázzunk belőle kb. 8 dekás húspogácsákat. Hevítsünk a serpenyőben pici olajat és süssük meg a húspogácsát. Sütés közben sózzuk-borsozzuk mindkét oldalát.
Amíg a hús sül, készítsük el a sült bacon szeleteket is. Lassú tűznél serpenyőben, vagy a sütőben sütőpapírra sorakoztatva süssük őket ropogósra, majd tegyük félre. A kisütött, még meleg húsra olvasszuk rá a sajtot. A zsemlét vágjuk félbe, belső oldalukat pedig pirítsuk meg a serpenyőben. A zsömle mindkét belső oldalát kenjük be a hamburgerszósszal, tegyük alulra a salátát és a paradicsomszeletet majd erre tegyük a húst a ráolvasztott sajttal, majd a hagymát, rá pedig két szelet ropogósra sütött bacont.
Amerikai hamburgerszósz
Reszeljünk le egy kisebb fej hagymát, vagy vágjuk nagyon apróra.
Egy közepes méretű savanyú uborkát kockázzunk apróra és a levéből is adjunk egy evőkanálnyit hozzá. Keverjük össze a hozzávalókat, kóstoljuk, sózzuk kicsit, ha szükséges, állítsunk az ízeken.

A Chefparade ajánlásával

pannontej.marketing

Hozzávalók 4 főre:

    4 db mini hamburger zsemle 300 g darált marhahús 4 szelet Ile de France Montaver 0.5 római saláta 80 g paradicsom 30 g lilahagyma 60 g baconszalonna Só és bors ízlés szerint Olaj sütéshez

További érdekességek