Sajtbisztró

Klasszikus bruschetta Karaván Grillsajttal

Klasszikus bruschetta Karaván Grillsajttal

Hozzávalók 8 szelethez:

    8 szelet ciabatta (vagy 4 mini ciabatta felezve)4 db Karaván Grillsajt25 dkg érett koktélparadicsom2 gerezd fokhagymafél darab sárga kaliforniai paprika1 marék friss bazsalikomlevél6 ek. extra szűz olívaolaj2-3 ek. pirított fenyőmagfrissen őrölt bors
1 perces olvasási idő

A koktélparadicsomokat mérettől függően 4-8 felé vágjuk, a paprikát apróra kockázzuk és a paradicsomhoz adjuk. Zúzott fokhagymával, sóval, borssal és frissen vágott bazsalikomlevéllel ízesítjük, majd összekeverjük kb. 5 ek. extra szűz olívaolajjal. 2 órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek. Felhasználás előtt fél órával kivesszük a hűtőből.

A grillsajtokat grillrácson (vagy serpenyőben) megsütjük, kicsit pihentetjük. A kenyérszeleteket pirítóban vagy grillrácson mindkét oldalukon megpirítjuk. Egyenletesen elosztjuk rajtuk a fűszeres paradicsomot. Felszeleteljük a grillsajtokat és a szendvicsek tetejére helyezzük. Végül megszórjuk pirított fenyőmaggal, megspricceljük a maradék olívaolajjal és néhány kisebb bazsalikomlevéllel és citromborssal díszítve azonnal tálaljuk.

Fastbridge

Hozzávalók 8 szelethez:

    8 szelet ciabatta (vagy 4 mini ciabatta felezve)4 db Karaván Grillsajt25 dkg érett koktélparadicsom2 gerezd fokhagymafél darab sárga kaliforniai paprika1 marék friss bazsalikomlevél6 ek. extra szűz olívaolaj2-3 ek. pirított fenyőmagfrissen őrölt bors

További érdekességek