Sajtbisztró

Lazac steak tésztában sütve kakukkfüves almával

Hozzávalók 4 főre:

    400 g bőrös lazacfilé 4 szelet Ile de France Baldaran Olívaolaj 550 g leveles tészta 50 g finomliszt 2 tojássárgája 15 g szezámmag 100 g kristálycukor 4 ág friss kakukkfű 200 g alma 20 ml száraz fehérbor 100 ml víz 0.5 citrom Só ízlés szerint Saláta: 1 marék vegyes saláta levél 80 g sárgarépa 80 g kaliforniai paprika Fél citrom Só és bors ízlés szerint
1 perces olvasási idő

A lazac steakeket sózzuk, borsozzuk, majd kevés olajon először a bőrös felével lefelé félig süssük meg. Ezután tegyük félre hűlni, mert a meleg hal nyúlóssá teheti a tésztánkat.

A leveles tésztát nyújtsuk ki nyújtófa segítségével majd helyezzük rá a kihűlt, sajtba tekert lazacokat néhány centis távolságban egymástól. Helyezzük rá egy másik leveles tésztát. A lazacsteakek között nyomjuk össze a tésztát, majd vagdossuk fel. Mikor ezzel megvagyunk, felvert tojássárgával kenjük be a tésztát és a tetejét szórjuk meg szezámmaggal. Előmelegített sütőben süssük 180 fokon 10-15 percig.

Közben az almát csumázzuk ki és daraboljuk kb. 2*2 cm-es kockákra. Készítsünk karamellt, melyhez adjunk kevés kakukkfüvet, hogy az illóolajok kioldódjanak, majd helyezzük bele az almakockákat és a fehérbort. Addig pároljuk, míg az alma megpuhul.

Készítsünk a zöldsaláta mixből, répából és kaliforniai paprikából kevert salátát.

 

A Chefparade ajánlásával

pannontej.marketing

Hozzávalók 4 főre:

    400 g bőrös lazacfilé 4 szelet Ile de France Baldaran Olívaolaj 550 g leveles tészta 50 g finomliszt 2 tojássárgája 15 g szezámmag 100 g kristálycukor 4 ág friss kakukkfű 200 g alma 20 ml száraz fehérbor 100 ml víz 0.5 citrom Só ízlés szerint Saláta: 1 marék vegyes saláta levél 80 g sárgarépa 80 g kaliforniai paprika Fél citrom Só és bors ízlés szerint

További érdekességek