Sajtbisztró

Lazac steak tésztában sütve kakukkfüves almával

Hozzávalók 4 főre:

    400 g bőrös lazacfilé 4 szelet Ile de France Baldaran Olívaolaj 550 g leveles tészta 50 g finomliszt 2 tojássárgája 15 g szezámmag 100 g kristálycukor 4 ág friss kakukkfű 200 g alma 20 ml száraz fehérbor 100 ml víz 0.5 citrom Só ízlés szerint Saláta: 1 marék vegyes saláta levél 80 g sárgarépa 80 g kaliforniai paprika Fél citrom Só és bors ízlés szerint
1 perces olvasási idő

A lazac steakeket sózzuk, borsozzuk, majd kevés olajon félig süssük meg. A sütés első fázisában a bőrével lefelé. Ezután tegyük félre hűlni, mert a meleg hal nyúlóssá teheti a tésztánkat.
Készítsük el a tésztát és nyújtsuk ki nyújtófa segítségével majd helyezzük bele a kihűlt, sajtba tekert lazacot, és hajtogassuk fel a széleit. Mikor ezzel megvagyunk, felvert tojás sárgájával kenjük be a tésztát, és tetejét szórjuk meg pirított szezámmaggal. Előmelegített sütőben süssük 180 fokon 10-15 percig. Közben az almát csumázzuk ki és daraboljuk kb. 2*2 cm-es kockákra. Készítsünk karamellt, melyhez adjunk kevés kakukkfüvet, hogy az illóolajok kioldódjanak, majd helyezzük bele az alma kockákat és a fehérbort, és pároljuk készre (puhára).
Készítsünk a zöldsaláta mixből, répából és kaliforniai paprikából kevert salátát.

 

A Chefparade ajánlásával

pannontej.marketing

Hozzávalók 4 főre:

    400 g bőrös lazacfilé 4 szelet Ile de France Baldaran Olívaolaj 550 g leveles tészta 50 g finomliszt 2 tojássárgája 15 g szezámmag 100 g kristálycukor 4 ág friss kakukkfű 200 g alma 20 ml száraz fehérbor 100 ml víz 0.5 citrom Só ízlés szerint Saláta: 1 marék vegyes saláta levél 80 g sárgarépa 80 g kaliforniai paprika Fél citrom Só és bors ízlés szerint

További érdekességek