Gombás-póréhagymás lepény fokhagymás Karavánnal

Gombás-póréhagymás lepény fokhagymás Karavánnal

Hozzávalók 8 szelethez:

    400 g (1 csomag) élesztős leveles tészta12 dkg fokhagymás Karaván sajt2 ek. puha vaj2 gerezd fokhagyma2-3 szál friss kakukkfű (vagy 1 mk. szárított)2 közepes szál póréhagyma25 dkg csiperke1 ek. szezámmagfrissen őrölt bors
1 perces olvasási idő

A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Az élesztős leveles tésztát kitekerjük, elegyengetjük a sütőpapíron és egy sütőlapra csúsztatjuk. A póréhagymát megtisztítjuk, hosszában elfelezzük és 0,5 cm vastagra szeleteljük. A barna csiperkéről eltávolítjuk a földes részeket, mérettől függően 4-6 cikkre vágjuk. Ne legyenek túl kicsik! A fokhagymás Karaván sajtot nagylyukú reszelőn lereszeljük. A tésztát kb. 10 perc alatt elősütjük, mielőtt rátennénk a tölteléket.
Amíg a tészta sül, 1 ek. vajon megfuttatunk 1 gerezd zúzott fokhagymát , hozzáadjuk a póréhagymát és kissé megfonnyasztjuk. A másik ek. vajon 1 gerezd zúzott fokhagyma kíséretében átsütjük a gombát. Összekeverjük a póréhagymával, kakukkfűvel fűszerezzük, sózzuk és borsozzuk.
Kivesszük a tésztát a sütőből, elosztjuk a rajta a tölteléket, megszórjuk a reszelt sajttal és a szezámmaggal, majd annyi időre visszatesszük a sütőbe, amíg a sajt szépen rásül, a tészta széle pedig pirosodni kezd. (kb. 5-7 perc) 8 szeletre vágjuk. Önmagában is kínálhatjuk, de ketchuppal is nagyon finom.

Fastbridge

Hozzávalók 8 szelethez:

    400 g (1 csomag) élesztős leveles tészta12 dkg fokhagymás Karaván sajt2 ek. puha vaj2 gerezd fokhagyma2-3 szál friss kakukkfű (vagy 1 mk. szárított)2 közepes szál póréhagyma25 dkg csiperke1 ek. szezámmagfrissen őrölt bors

További érdekességek