Sajtbisztró

Magyaros töltött burgonya

Magyaros töltött burgonya

Hozzávalók 4 személyre:

    2 db Tihany Szendvics Csípőspaprikás Camembert6 db közepesnél nagyobb burgonya jól megmosva35-40 dkg túró1 nagy pohár tejföl10-10 dkg lángolt kolbász és kolozsvári szalonna2-3 gerezd fokhagymasó, bors, majorannaőrölt kömény
1 perces olvasási idő

A burgonyákat héjában megsütjük. Amíg elkészül, összeállítjuk a túrós tölteléket. A túrót és a csípőspaprikás camembert felét botmixerrel krémesítjük, sóval, borssal, őrölt köménnyel, majorannával fűszerezzük. Felkockázzuk és enyhén megpirítjuk a szalonnát és a kolbászt, a kisült zsírt a tejföllel összekeverjük, sóval és zúzott fokhagymával ízesítjük.

Amikor a burgonya megsült, minden darabot hosszában elfelezünk, belsejüket egy kanál segítségével kivájjuk úgy, hogy körben legalább 1 cm-es rész megmaradjon. A burgonyákat sütőedénybe állítjuk. A kivájt darabok egy részét hozzáadjuk a túrós töltelékhez, a többit a burgonyák mellé szórjuk. A krémet a burgonyákba halmozzuk és meglocsoljuk tejföllel. A tetejére sajtszeleteket teszünk és pirulásig sütjük, végül megszórjuk a szalonna- és kolbászkockákkal. Salátával, újhagymával finom téli vacsora.

Fastbridge

Hozzávalók 4 személyre:

    2 db Tihany Szendvics Csípőspaprikás Camembert6 db közepesnél nagyobb burgonya jól megmosva35-40 dkg túró1 nagy pohár tejföl10-10 dkg lángolt kolbász és kolozsvári szalonna2-3 gerezd fokhagymasó, bors, majorannaőrölt kömény

További érdekességek