Marhafasírt zöldlencsével, Tihany Friss szendvicskrémmel, fűszeres mártással tálalva

Hozzávalók:

    240 g Tihany Friss natúr szendvicskrém lapos tégelyben 150 g zöld lencse 250 g darált marhahús 50 g reszelt Pannónia Mestersajt 60 g zsemlemorzsa 1 db tojás 1 fej vöröshagyma 1 teáskanál só 1 teáskanál őrölt bors 1 teáskanál olasz fűszernövény olívaolaj a sütéshez
1 perces olvasási idő

Elkészítés:

  1. A zöldlencsét sós vízben megfőzzük a csomagoláson található utasítás szerint.
  2. Közben a finomra vágott hagymát egy serpenyőben olívaolajon üvegesre pirítjuk.
  3. Tegyük egy tálba a darált húst, adjunk hozzá 120 g Tihany Frisset, 50 g reszelt Medve Edami sajtot, a zsemlemorzsát, a felvert tojást, a sült hagymát, a főtt zöldlencsét, a teáskanál sót, az ¼ teáskanál borsot és a teáskanál fűszert. Dolgozzuk össze az alapanyagokat. A keverékből formázunk fasírtokat.
  4. Egy serpenyőbe tegyünk egy kanál olívaolajat, és közepes lángon süssük meg a húsgombócokat mindkét oldalukon. Ha azt látjuk, hogy kevés zsír van a serpenyőben, tegyünk még hozzá.
  5. Egy tálban keverjük össze a mártáshoz szükséges hozzávalókat (120 g Tihany Friss, 80 g natúr joghurt, 1 teáskanál reszelt citromhéj, 1 evőkanál apróra vágott friss fűszernövény: kakukkfű, bazsalikom, petrezselyem, rozmaring) A mártogatóst ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  6. A kész húsgombócokat salátaágyon tálaljuk fűszeres mártással.

pannontej.marketing

Hozzávalók:

    240 g Tihany Friss natúr szendvicskrém lapos tégelyben 150 g zöld lencse 250 g darált marhahús 50 g reszelt Pannónia Mestersajt 60 g zsemlemorzsa 1 db tojás 1 fej vöröshagyma 1 teáskanál só 1 teáskanál őrölt bors 1 teáskanál olasz fűszernövény olívaolaj a sütéshez

További érdekességek