Márványsajtos tészta pirított dióval

Márványsajtos tészta pirított dióval

Hozzávalók 4 személyre:

    400 g olasz tészta, pl. fussili, vagy penne15 dkg Tihany Márvány sajt1 doboz Milkana Tasty Fresh zöldfűszeres friss sajtkrém8-10 dkg dió1 csokor petrezselyemzöldsó, bors
1 perces olvasási idő

A tésztát a tasakon található leírás szerint bő sós vízben kifőzzük. A diót durvára vágjuk, majd serpenyőben zsiradék hozzáadása nélkül megpirítjuk.  Egy tányérra félretesszük, hogy kihűlve jó ropogós legyen. A sajtkrémet a serpenyőben óvatosan felolvasztjuk és belemorzsoljuk a Márvány sajt felét.  Hozzáadjuk a tésztát és a pirított dió felét, megszórjuk a durvára vágott petrezselyemzöld felével, majd jól összekeverjük. Tálaláskor a tetejére morzsoljuk a maradék Márvány sajtot, majd a maradék diót és petrezselyemzöldet is rászórjuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Ha krémesebben szeretjük, lágyíthatjuk még több sajtkrémmel. Még gazdagabbá és finomabbá tehetjük pirított bacon kockák hozzáadásával. Ez a krémes, gazdag zamatú tészta gyorsan és egyszerűen elkészíthető, bármilyen évszakban kitűnő választás.

Fastbridge

Hozzávalók 4 személyre:

    400 g olasz tészta, pl. fussili, vagy penne15 dkg Tihany Márvány sajt1 doboz Milkana Tasty Fresh zöldfűszeres friss sajtkrém8-10 dkg dió1 csokor petrezselyemzöldsó, bors

További érdekességek