Sajtbisztró

Mediterrán görögdinnye saláta

Mediterrán görögdinnye saláta

Hozzávalók 4 főre:

    1 doboz Milkana Islos salátasajt1 kg felkockázott, kimagozott görögdinnye1 db kisebb lilahagyma20-25 db mentalevél1 db citrom leve50 g magozott fekete olívabogyó80 g dió megpirítva2 evőkanál olívaolajfrissen őrölt feketebors
0 perces olvasási idő

Meghámozzuk, és vékony szeletekre vágjuk a lilahagymát, majd egy kis tálba tesszük és rácsorgatjuk a citrom levét, hogy szép, rózsaszín és áttetsző legyen a hagyma. A mentalevelek felét durvára vágjuk, a másik felét egészben hagyjuk. A görögdinnye darabokat és a felkockázott sajtot egy tálba tesszük, hozzáadjuk az olívabogyókat, a durvára vágott mentaleveleket, a lilahagyma szeleteket a lével együtt, majd leöntjük olívaolajjal. Óvatosan összekeverjük az összetevőket, majd tányérokra halmozzuk. Megszórjuk pirított dióval és az egészben hagyott mentalevelekkel díszítjük.  Ízlés szerint megszórhatjuk egy kevés frissen őrölt feketeborssal.

Fastbridge

Hozzávalók 4 főre:

    1 doboz Milkana Islos salátasajt1 kg felkockázott, kimagozott görögdinnye1 db kisebb lilahagyma20-25 db mentalevél1 db citrom leve50 g magozott fekete olívabogyó80 g dió megpirítva2 evőkanál olívaolajfrissen őrölt feketebors

További érdekességek