Sajtbisztró

Mediterrán őszibarack krémleves

Mediterrán őszibarack krémleves

Hozzávalók 4 főre:

    4 db érett őszibarack1 doboz Milkana Islos salátasajt1 db kisebb kígyóuborka1 db sárga kaliforniai paprika8 db aszalt sárgabarack2 evőkanál méz2 evőkanál fehér balzsamecet10-15 bazsalikom levél2-3 kisebb rozmaring ág2 db fokhagymagerezd4 evőkanál pirított kenyérkockaolívaolajvízsó, bors
1 perces olvasási idő

A meghámozott őszibarackot és uborkát kimagozzuk, és kockára vágjuk a paprikával együtt, a fokhagymagerezdet szétnyomjuk. Az aszalt sárgabarackkal együtt egy műanyag dobozba tesszük őket, a sajt felével, a mézzel, a rozmaringgal, 2 evőkanál olívaolajjal és 2 evőkanál balzsamecettel együtt. Jól összekeverjük őket, lezárjuk a dobozt és éjszakára a hűtőszekrénybe tesszük. Mielőtt elkészítenénk a levest, kivesszük belőle a fokhagymát és a rozmaringot, és össze turmixoljuk annyi vízzel, amilyen állagúra a levest szeretnénk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Durvára vágott bazsalikom levelekkel, pirított kenyérkockákkal, pár csepp olívaolajjal tálaljuk, a maradék sajtot pedig morzsoljuk a tetejére. Nagy hőségben ideális ez a kellemes, hűsítő, mediterrán ízvilágú leves.

Fastbridge

Hozzávalók 4 főre:

    4 db érett őszibarack1 doboz Milkana Islos salátasajt1 db kisebb kígyóuborka1 db sárga kaliforniai paprika8 db aszalt sárgabarack2 evőkanál méz2 evőkanál fehér balzsamecet10-15 bazsalikom levél2-3 kisebb rozmaring ág2 db fokhagymagerezd4 evőkanál pirított kenyérkockaolívaolajvízsó, bors

További érdekességek