Sajtbisztró

Medve sajtos amerikai palacsinta

Medve sajtos amerikai palacsinta

Hozzávalók (12 kisebb palacsintához):

    A tésztához:-1 tojás-80 g Medve sajtos szendvicskrém zöldfűszerekkel-50 ml tej-50 g liszt-fél kávéskanál sütőpor-1 nagy csipet só-kevés olívaolaj a sütéshezA feltéthez:-1 kávéskanál olívaolaj-1 gerezd fokhagyma-100 g kolbász-2 ág kakukkfű lecsipkedett levelei-4-5 nagyobb bazsalikomlevél + a díszítéshez-50 g aszalt paradicsom
1 perces olvasási idő

Csigó Zita így készíti:

A tojást elhabarjuk, majd felhabosítjuk a Medve sajtos szendvicskrémmel és a tejjel. A lisztben elkeverjük a sütőport, valamint a sót, majd fokozatosan adagolva a tojásos elegyhez szitáljuk. Simára keverjük, és lefedve negyed órát pihentetjük. Felhevítünk egy olajjal vékonyan kikent palacsintasütőt vagy serpenyőt. 1-1,5 evőkanálnyi adagokban kis halmokat teszünk a masszából a serpenyőbe, és közepes lángon, egyszer megfordítva megsütjük a palacsintákat.

Közben a feltéthez egy másik serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, és a megtisztított, apróra vágott fokhagymát párolni kezdjük rajta. Hozzáadjuk a felkockázott kolbászt, a kakukkfű leveleit és a 4-5 felcsíkozott bazsalikomlevelet, majd összepirítjuk. Végül beleforgatjuk a felaprított aszalt paradicsomot is. Tálaláskor halmozunk a palacsintákra a kolbászos feltétből (vagy mellé is tálalhatjuk), és megdíszítjük néhány friss bazsalikomlevéllel.

pannontej.marketing

Hozzávalók (12 kisebb palacsintához):

    A tésztához:-1 tojás-80 g Medve sajtos szendvicskrém zöldfűszerekkel-50 ml tej-50 g liszt-fél kávéskanál sütőpor-1 nagy csipet só-kevés olívaolaj a sütéshezA feltéthez:-1 kávéskanál olívaolaj-1 gerezd fokhagyma-100 g kolbász-2 ág kakukkfű lecsipkedett levelei-4-5 nagyobb bazsalikomlevél + a díszítéshez-50 g aszalt paradicsom

További érdekességek