Sajtbisztró

Medve sajtos brokkoli-fánk

Medve sajtos brokkoli-fánk

Hozzávalók:

    15 dkg liszt 4 tojás 3 evôkanál vaj1 dl húsleves (kockából) 1 mokkáskanál sütőpor A töltelékhez:20 dkg brokkoli 1 doboz Medve kockasajt 1-2 gerezd fokhagyma 1 paradicsom 1 csokor petrezselyem bors pirospaprika
0 perces olvasási idő

A fánk hozzávalóit egy tálban öszszekeverjük, negyed órát pihentetjük. A töltelékhez a brokkolit megtisztítjuk, majd sós vízben megfőzzük. Kissé szétmorzsoljuk, majd a fűszerekkel, a szétnyomott sajttal és a kockákra vágott paradicsommal összekeverjük. Serpenyőben kevés olajat hevítünk, majd a fánktésztából kisebb halmokat öntünk, hagyjuk szétterülni, és kis lángon kicsit átsütjük. A töltelékből kis kanállal a halmok közepére teszünk egy kicsit, majd leöntjük az alapként szolgáló fánktésztamennyiség felével. Kicsit hagyjuk sülni, majd óvatosan megfordítjuk, és készre sütjük. Köretnek kukoricás rizst kínálhatunk.

Fastbridge

Hozzávalók:

    15 dkg liszt 4 tojás 3 evôkanál vaj1 dl húsleves (kockából) 1 mokkáskanál sütőpor A töltelékhez:20 dkg brokkoli 1 doboz Medve kockasajt 1-2 gerezd fokhagyma 1 paradicsom 1 csokor petrezselyem bors pirospaprika

További érdekességek