Sajtbisztró

Medve sajtos brokkoli-fánk

Medve sajtos brokkoli-fánk

Hozzávalók:

    15 dkg liszt 4 tojás 3 evôkanál vaj1 dl húsleves (kockából) 1 mokkáskanál sütőpor A töltelékhez:20 dkg brokkoli 1 doboz Medve kockasajt 1-2 gerezd fokhagyma 1 paradicsom 1 csokor petrezselyem bors pirospaprika
1 perces olvasási idő

A fánk hozzávalóit egy tálban öszszekeverjük, negyed órát pihentetjük. A töltelékhez a brokkolit megtisztítjuk, majd sós vízben megfőzzük. Kissé szétmorzsoljuk, majd a fűszerekkel, a szétnyomott sajttal és a kockákra vágott paradicsommal összekeverjük. Serpenyőben kevés olajat hevítünk, majd a fánktésztából kisebb halmokat öntünk, hagyjuk szétterülni, és kis lángon kicsit átsütjük. A töltelékből kis kanállal a halmok közepére teszünk egy kicsit, majd leöntjük az alapként szolgáló fánktésztamennyiség felével. Kicsit hagyjuk sülni, majd óvatosan megfordítjuk, és készre sütjük. Köretnek kukoricás rizst kínálhatunk.

Fedezd fel többi brokkolis finomságunkat is! A sajttal töltött brokkoli tócsni receptjét itt találod!

Fastbridge

Hozzávalók:

    15 dkg liszt 4 tojás 3 evôkanál vaj1 dl húsleves (kockából) 1 mokkáskanál sütőpor A töltelékhez:20 dkg brokkoli 1 doboz Medve kockasajt 1-2 gerezd fokhagyma 1 paradicsom 1 csokor petrezselyem bors pirospaprika

További érdekességek