Sajtbisztró

Medve sajtos tészta zöldséges mártással

Medve sajtos tészta zöldséges mártással

Hozzávalók 4 személyre:

    150 g (1 db) ementáli sajtos Medve szendvicskrém100 ml zsíros tejszín600 g spagetti tészta150 g cukkini150 g paradicsom1 fej vöröshagyma1-2 gerezd fokhagyma4 ek. olívaolajsó, bors, cukor
1 perces olvasási idő

A tésztát ajánlás szerint főzzük al dente-re bő, forró, sós vízben, majd szűrjük le. Amíg a tészta fő, készítsük el a mártást. Hámozzuk meg a hagymát és a fokhagymát, és vágjuk őket apróra. Mossuk meg a zöldségeket és aprítsuk kockára. A zöldségeket, a fokhagymát és a hagymát pirítsuk meg olívaolajon körülbelül 8 perc alatt, majd keverjük hozzá az ementáli sajtos Medve szendvicskrémet és a tejszínt. Ízesítsük a mártást sóval, borssal és egy csipetnyi cukorral. Ha sűrű lenne, hígítsuk a tészta főzővizével. Tálalhatjuk külön is, de még ízletesebb, ha a kifőtt tésztát beleforgatjuk a mártásba.

Tipp: a mártást tovább lehet finomítani friss, mediterrán fűszernövényekkel.

Fastbridge

Hozzávalók 4 személyre:

    150 g (1 db) ementáli sajtos Medve szendvicskrém100 ml zsíros tejszín600 g spagetti tészta150 g cukkini150 g paradicsom1 fej vöröshagyma1-2 gerezd fokhagyma4 ek. olívaolajsó, bors, cukor

További érdekességek