Sajtbisztró

Medve sajtos töltött paprika

Medve sajtos töltött paprika

Hozzávalók 4 személyre

    2 db piros, sárga vagy zöld színű, nagyobb pritamin paprika60g gouda sajtA töltelékhez:1 bögre bulgur100g (4 kocka a 200g-os sajtból) natúr Medve sajt4 szelet bacon1-2 nagyobb szál zöldhagyma2 ek. olívaolaj1,5 bögre forró víz1 csésze passzírozott paradicsom1 szál szárzeller2 gerezd fokhagymakakukkfű, oregano, só
1 perces olvasási idő

A felkockázott bacont kevés olívaolajon süssük meg, majd tegyük félre. A visszamaradt olajban forgassuk meg a bulgurt, adjuk hozzá az apró kockákra vágott szárzellert és a zúzott fokhagymát, 1-2 percig pirítsuk. Fűszerezzük kakukkfűvel, oregánóval és sóval, majd öntsük fel 1,5 bögre forró vízzel és 1 csésze paszírozott paradicsommal. Lefedve főzzük takaréklángon kb. 20 percig.

Amíg elkészül, vágjuk az újhagymát karikákra és reszeljük le a gouda sajtot. A paprikákat vágjuk hosszában félbe, távolítsuk el az ereket és a magházat.

A megfőtt és langyosra hűtött bulgurt keverjük össze a szalonnakockákkal, a hagymakarikákkal és a medve sajttal. A keveréket osszuk el a paprikákba és 180 fokra előmelegített sütőben alufólia alatt süssük kb.30 percet. Vegyük ki a sütőből, szórjuk meg a reszelt gouda sajttal és tegyük vissza a sütőbe fedetlenül pár percre, amíg a sajt ráolvad a tetejére. Vágott bazsalikommal megszórva tálaljuk.

Fastbridge

Hozzávalók 4 személyre

    2 db piros, sárga vagy zöld színű, nagyobb pritamin paprika60g gouda sajtA töltelékhez:1 bögre bulgur100g (4 kocka a 200g-os sajtból) natúr Medve sajt4 szelet bacon1-2 nagyobb szál zöldhagyma2 ek. olívaolaj1,5 bögre forró víz1 csésze passzírozott paradicsom1 szál szárzeller2 gerezd fokhagymakakukkfű, oregano, só

További érdekességek