Sajtbisztró

Medvehagymás camembert torta

Medvehagymás camembert torta

Hozzávalók 3 "tortához":

    - 3 db Tihany Ínyenc Medvehagymás CamembertA gombakrémhez:- 250 g csiperke gomba- 4 db szárított shitake gomba- 1 kis fej vöröshagyma- 1 diónyi vaj- só, frissen őrölt bors- kakukkfű- 0,5 dl száraz fehérbor- 1-2 tk. szarvasgombás olívaolaj (elhagyható)- 4-5 ek. mascarponeA tálaláshoz:- vajas keksz vagy pirított kifli karikák
2 perces olvasási idő

A camembert sajtokat jól lehűtjük. A szárított gombát beáztatjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk és nagyon apró kockákra vágjuk, vagy lereszeljük. A barna csiperkéről eltávolítjuk a földes részeket és vékony cikkekre vágjuk. A vajat egy mélyebb serpenyőben felhevítjük, megfuttatjuk rajta a hagymát. Hozzáadjuk a gombát és a nagyon apróra vágott szárított gombát. Fűszerezzük sóval, borssal és kakukkfűvel, jól átpirítjuk, majd 0,5 dl száraz fehérbort aláöntve lefedjük, és 5-8 percre magára hagyjuk. Közben a sajtokat két-két nagy körszeletre vágjuk, mint amikor egy tortát készülünk megtölteni. Visszatesszük a hűtőbe.

A gombáról levesszük a fedőt és addig sütjük, amíg a leve teljesen elpárolog és a gomba szép pirosra sül. Szobahőmérsékletűre hűtjük, majd ledaráljuk vagy botmixerrel aprítjuk. Ne legyen túl pürészerű a végeredmény, inkább kissé darabos. Hozzáadjuk a mascarpone sajtot és a szarvasgombás (vagy sima) olívaolajat és jól kikeverjük. A gombakrémet három szelet sajtra vastagon rákenjük, majd a másik három szelettel befedjük és kissé rányomjuk, hogy pontosan illeszkedjen. Eddig a pontig megcsinálhatjuk előző nap is.

A tortákat hűtőbe tesszük, tálalás előtt 10-12 cikkre vágjuk, és minden kis cikket egy pirított kifli karikára vagy kekszre ültetünk. Kínálhatjuk magában, koktélparadicsommal vagy zöldsalátával.

Tipp: a tortákat könnyebben felvághatjuk, ha előtte egy fél órára betesszük a fagyasztóba.

Fastbridge

Hozzávalók 3 "tortához":

    - 3 db Tihany Ínyenc Medvehagymás CamembertA gombakrémhez:- 250 g csiperke gomba- 4 db szárított shitake gomba- 1 kis fej vöröshagyma- 1 diónyi vaj- só, frissen őrölt bors- kakukkfű- 0,5 dl száraz fehérbor- 1-2 tk. szarvasgombás olívaolaj (elhagyható)- 4-5 ek. mascarponeA tálaláshoz:- vajas keksz vagy pirított kifli karikák

További érdekességek