Sajtbisztró

Medvehagymás Obatzer

Medvehagymás Obatzer

Hozzávalók 4-6 személyre:

    - 1 db Tihany Ínyenc Medvehagymás Camembert- 10 dkg szobahőmérsékletű vaj- 3-4 ek. világos sör- 1 kk. pirospaprika- 1 kk. őrölt kömény- só, borsA rozmaringos kenyérnyársakhoz:- 50 dkg rusztikus, vastag héjú kenyér (pl. paillasse)- 1 ek. apróra vágott, friss rozmaring- 1 tojásnyi vaj- sóA tálaláshoz:- 1 csokor hónapos retek- 1 csokor metélőhagyma
1 perces olvasási idő

A camembert sajtokat apróra vágjuk. Hozzáadjuk a puha vajat és a fűszereket, majd konyhai robotgéppel habosra keverjük. Tálalásig a hűtőben tartjuk.

A kenyeret falatnyi darabokra tépkedjük, a rozmaringot felaprítjuk. Egy nagy serpenyőben felhevítjük a vaj felét, hozzáadjuk a kenyér és a rozmaring felét, majd minden oldalukon jól átpirítjuk a falatokat. Ha kell, sózzuk. Megismételjük a műveletet a maradék hozzávalókkal, majd apró nyársakra (vagy rozmaringágra) húzzuk a megsült, illatos kenyérdarabokat. Tálalásig melegen tartjuk. Felaprítjuk a snidlinget, felszeleteljük a retket, és már tálalhatunk is.

A habos, hűtött krém, a meleg, fűszeres kenyérre kenve, friss zöldségekkel és hűvös sörrel … Vigyázat! Csak frissen jó!

Fastbridge

Hozzávalók 4-6 személyre:

    - 1 db Tihany Ínyenc Medvehagymás Camembert- 10 dkg szobahőmérsékletű vaj- 3-4 ek. világos sör- 1 kk. pirospaprika- 1 kk. őrölt kömény- só, borsA rozmaringos kenyérnyársakhoz:- 50 dkg rusztikus, vastag héjú kenyér (pl. paillasse)- 1 ek. apróra vágott, friss rozmaring- 1 tojásnyi vaj- sóA tálaláshoz:- 1 csokor hónapos retek- 1 csokor metélőhagyma

További érdekességek