Sajtbisztró

Megérkezett a rántott sajtok legújabb generációja!

Megérkezett a rántott sajtok legújabb generációja!
4 perces olvasási idő

Gasztro trendek jönnek és mennek, de egy biztos: mi, magyarok, rajongunk a panírozott termékekért. Legyen szó húsról, halakról, zöldségről vagy épp sajtokról, a panírozás a hazai gasztronómia kihagyhatatlan konyhai művelete. Ráadásul, ha a bunda alatt lapuló sajt még az egyik kedvencünk is, akkor abból csak valami jó sülhet ki!

A magyar lakosság 98%-a fogyaszt rendszeresen rántott termékeket, ezen belül is közel 60%-ban rántott sajtot étkezései során, tudtuk meg az Aranyfalatok sajtótájékoztatóján. Nem csoda, a rántott hús vagy épp a rántott sajt klasszikus szereplője a vasárnapi családi ebédeknek.

De vajon mennyire építhetők be ezek a – valljuk be, nem épp a diétás oldalak címlapjain feltűnő finomságok – a mindennapi étkezéseinkbe, ha szeretnénk odafigyelni az egészséges táplálkozásra?  Szarvas Vera dietetikus szerint egyszerűen, hiszen minden az elkészítési módon múlik!

TIPP!
„Próbáld ki házi remulád mártással! Vágj apróra shalotte hagymát, uborkát, újhagymát, fokhagymát és petrezselymet ízlés szerint, majd keverd össze a majonézzel, fűszerekkel és a citrom levével. Hűtőben 2-3 órát hagyd összeérni az ízeket, így lesz tökéletes kísérője az ételnek!”

Ha spórolni szeretnénk a kalóriákon, felejtsük el a bő olajban sütést, helyette válasszuk a sütőt vagy a serpenyőt, amihez elég csak kevés zsiradékot használni. Jó hír az egészséges táplálkozásra odafigyelő sajtrajongóknak, hogy az Aranyfalatokat nem csupán a hagyományos, bő zsiradékban sütéssel tudják elkészíteni, hiszen sütőben is tökéletesre, kívül ropogósra, belül lágyan olvadtra sülnek.

Erről a sajtóesemény meghívott vendégei személyesen is megbizonyosodhattak, hiszen lehetőségük volt mind a krémesen lágy Tihany camembert, mind a bükkfával füstölt Karavánt, és persze a kedvenc Medve sajtból készült Aranyfalatokat is megkóstolni. A roppanós falatkákhoz remekül passzoltak a Séfpláza szakácsai által kreált különleges mártogatósok, ínycsiklandozó szószok és reform köretek.

TIPP!
„Eláruljuk a tökéletes avokádó krém receptjét! Aprítsunk fel egy hagymát és koriandert majd keverjük el majonézzel és egy apróra vágott érett avokádóval. Ízesítsük sóval, borssal, pici citromlével, és addig dolgozzunk el ez a hozzávalókat amíg az avokádó szinte teljesen krémes nem lesz de azért még maradnak darabos részek.”

A rántott sajt azonban nem csupán a főétkezések privilégiuma, egy finom uzsonna, egy tévé előtti közös nasizás, vagy akár egy gyerekzsúr party falatkái is lehetnek. A sokszínű felhasználás bemutatásáról Csigó Zita gasztroblogger és foodstylist gondoskodott, aki nem csupán szuper tálalási trükköket mutatott be, hanem a legkisebbekre gondolva kreatív aranyfalatkás szendvicseket is készített, egészséges köretekkel.

TIPP!
„Gyors party falatkák nem csak vegáknak: szeleteljünk fel egy bagettet, kenjük meg vajjal, majonézzel vagy sajtkrémmel, tegyünk rá egy frissen kisütött Aranyfalatok sajtot, majd egy szelet paradicsommal, uborkával vagy paprikával fedjük le, végül egy fogpiszkálóval szúrjuk át a mini szendvicsünket. Kész is a vendégváró finomság, a siker garantált!”

Egy szó mint száz, a sajtok szerelmesei egy új színfolttal gazdagíthatják kedvenc ételeik sorát, hiszen az Aranyfalatok kínálatából hangulatukhoz és az alkalomhoz illő fogásokat kreálhatnak csupán pár perc alatt, amihez sok új izgalmas ötletet is kaptunk a termékbemutató sajtóeseményen.

Fastbridge

További érdekességek