Melegszendvics pitában csípős camembert sajttal

Melegszendvics pitában csípős camembert sajttal

Hozzávalók 4 személyre:

    1 db Tihany Szendvics Csípőspaprikás Camembert4 db nagyobb méretű pitalepény2 db csirkemell filé (1 egész csirkemell csont nélkül)1 db narancs leve és héjaőrölt köménysó, frissen őrölt bors4 ek. olajfél fej kisebb lilakáposzta1 db lilahagyma1 db alma2 ek. cukor3 ek. almaecet
1 perces olvasási idő

A káposztát konyhai robotgépben vékony csíkokra vágjuk, az almát és a hagymát megtisztítjuk és vékonyan felszeleteljük. Egy mély serpenyőben 2 ek. olajon megkaramellizáljuk a cukrot, hozzáadjuk a hagymát, kicsivel később az ecetet és a káposztát. Sóval és őrölt köménnyel ízesítjük, kevés vizet öntünk alá, és lassú tűzön, többször átkeverve puhára pároljuk.

Amíg elkészül, csíkokra vágjuk a csirkemellet és a csípőspaprikás camembert-t, lereszeljük a narancs héját, kifacsarjuk a levét. A húst sózzuk és borsozzuk, majd 2 ek. felhevített olajon sütni kezdjük. Őrölt köménnyel fűszerezzük, majd amikor mát körben átsütöttük, hozzáadjuk a narancs héját és levét. 5-6 percen át lefedve pároljuk, majd a fedőt levéve zsírjára sütjük, kissé meg is pirítjuk. A lepények egyik oldalán levágunk kb. 2 cm-t a tésztából, hogy nyílás képződjön rajta. Kenyérpirítóban átmelegítjük, megtöltjük a párolt káposztával, a sült csirkemell és camembert csíkokkal, és már fogyaszthatjuk is.

Fastbridge

Hozzávalók 4 személyre:

    1 db Tihany Szendvics Csípőspaprikás Camembert4 db nagyobb méretű pitalepény2 db csirkemell filé (1 egész csirkemell csont nélkül)1 db narancs leve és héjaőrölt köménysó, frissen őrölt bors4 ek. olajfél fej kisebb lilakáposzta1 db lilahagyma1 db alma2 ek. cukor3 ek. almaecet

További érdekességek