Sajtbisztró

Mexikói rakott tortilla

Mexikói rakott tortilla

Hozzávalók 8 szelethez:

    1 kg darált marhahús250 g Karaván sajt1 nagyobb fej hagyma3 gerezd fokhagyma1 evőkanál chili con carne fűszerkeverék1 doboz vesebab (240 g)100 g konzerv csemegekukorica1 doboz darabolt paradicsom konzerv1 db kaliforniai paprika1 csokor koriander zöld4 db nagyobb búzatortilla lap3 evőkanál olívaolajbors
1 perces olvasási idő

Forró olívaolajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Hozzáadjuk a darált húst és fehéredésig pirítjuk. Majd hozzáadjuk a leszűrt paradicsomkonzervből a paradicsomkockákat és a nagyobb kockákra vágott kaliforniai paprikát. Leszedjük a korianderről a leveleket. A szárakat összekötjük, és a raguba tesszük. Kis lángon pároljuk a ragut kb. 30 percig, időnként megkeverve. A főzés vége előtt 10 perccel hozzáadjuk a jól átöblített és leszűrt babot és kukoricát.

Egy összecsatolható tortaformát kikenünk ki egy kis olívaolajjal. Belerakunk egy tortilla lapot. Majd rákanalazzuk ragu kb. 1/3-át, majd megszórjuk Karaván sajttal. Majd ráteszünk még egy lapot, erre ragut, majd sajtot. Összesen 4 tészta- és 3 ragurétegünk lesz. A legfelső lapra már csak sajtot szórunk.

200 °C-os sütőbe tesszük és összesütjük 10-15 perc alatt. Ha kivettük, várunk pár percet, hogy szépen tudjuk szeletelni. Tálalhatjuk rizzsel vagy csak salátával.

Fastbridge

Hozzávalók 8 szelethez:

    1 kg darált marhahús250 g Karaván sajt1 nagyobb fej hagyma3 gerezd fokhagyma1 evőkanál chili con carne fűszerkeverék1 doboz vesebab (240 g)100 g konzerv csemegekukorica1 doboz darabolt paradicsom konzerv1 db kaliforniai paprika1 csokor koriander zöld4 db nagyobb búzatortilla lap3 evőkanál olívaolajbors

További érdekességek