Sajtbisztró

Miniszendvicsek répával, lazaccal, Tihany Friss habosított szendvicskrémmel

Hozzávalók:

    1 pohár Tihany Friss habosított szendvicskrém 100 g friss lazac 1 kisebb cékla 100 g só 100 g cukor 5-8 szelet rozskenyér egy marék salátakeverék egy marék mogyoró 1 teáskanál őröletlen mák 1 teáskanál szezámmag fél teáskanál olvasztott vaj
1 perces olvasási idő

Elkészítés:

  1. A lazacról eltávolítjuk a bőrt, a céklát pedig egy zárható tálban finomra reszeljük. Adjunk hozzá sót, cukrot és alaposan keverjük össze. A lazacot forgassuk a reszelékbe, majd legalább 24 órán keresztül pácoljuk a hűtőben.
  2. Másnap vegyük elő a pácolt lazacot, öblítsük le vízzel, majd szárítsuk meg.
  3. Egy serpenyőbe olvasztott vajat, mákot, szezámmagot és durvára vágott mogyorót teszünk, pirítsuk egy ideig, hogy a mogyoró ropogóssá váljon.
  4. A rozskenyér szeleteket osszuk kisebb négyzetekre vagy pogácsaszaggatóval vágjunk köröket belőle. Egy habzsák segítségével minden korongra nyomjunk Tihany Friss habosított szendvicskrémet, majd tegyünk a krém tetejére többféle salátalevelet.
  5. A lazacot vékony szeletekre vágjuk, majd díszítjük a miniszendvicseket. Végül szórjuk meg a falatkákat a ropogósra pirított magvas keverékkel.

pannontej.marketing

Hozzávalók:

    1 pohár Tihany Friss habosított szendvicskrém 100 g friss lazac 1 kisebb cékla 100 g só 100 g cukor 5-8 szelet rozskenyér egy marék salátakeverék egy marék mogyoró 1 teáskanál őröletlen mák 1 teáskanál szezámmag fél teáskanál olvasztott vaj

További érdekességek