1 perces olvasási idő
- A megmosott, megtisztított brokkolit kis rózsáira szedjük. Egy közepes méretű lábasban vizet forralunk, amikor forr, beletesszük a brokkolikat. Megsózzuk, majd pár perc alatt roppanósra főzzük. Azonnal leszűrjük.
- A narancsokat megmossuk. 1,5 narancsot keresztben felkarikázunk, a héjukat körben levágjuk, a karikákat kettévágjuk. A maradék narancsot kifacsarjuk, a levéből kimérünk 3 evőkanállal. A narancslevet kikeverjük az olívaolajjal, sóval és őrölt fekete borssal ízesítjük.
- A megmosott jégsalátát és lila káposztát felcsíkozzuk, a megtisztított újhagyma fehér részét felkarikázzuk. Összeforgatjuk a brokkolirózsákkal és a narancscikkekkel. Meglocsoljuk az öntettel.
- A natúr Medve kockasajtokat panírozzuk be a szokott módon, házilag – serpenyőben, fritőzben vagy sütőben, tetszés szerint – megsütjük. A salátára tálaljuk.
Tipp: A főtt brokkolit helyezzük 2-3 percre hideg vízbe, így megőrzi élénkzöld színét.
Csigó Zita, a Pasztellbarokk blog szerzőjének ajánlásával (https://pasztellbarokk.blog.hu/)