Sajtbisztró

Narancsos-brokkolis saláta panírozott Medve kockasajttal

Hozzávalók 2 főre:

    15 dkg tisztított brokkoli2 db közepes méretű narancs2 ek olívaolajőrölt fekete bors15 dkg jégsaláta5 dkg lila káposzta2 szál újhagyma1 doboz Natúr Medve kockasajt2 ek liszt 1 tojás 0,5 p zsemlemorzsa
1 perces olvasási idő
  1. A megmosott, megtisztított brokkolit kis rózsáira szedjük. Egy közepes méretű lábasban vizet forralunk, amikor forr, beletesszük a brokkolikat. Megsózzuk, majd pár perc alatt roppanósra főzzük. Azonnal leszűrjük.
  2. A narancsokat megmossuk. 1,5 narancsot keresztben felkarikázunk, a héjukat körben levágjuk, a karikákat kettévágjuk. A maradék narancsot kifacsarjuk, a levéből kimérünk 3 evőkanállal. A narancslevet kikeverjük az olívaolajjal, sóval és őrölt fekete borssal ízesítjük.
  3. A megmosott jégsalátát és lila káposztát felcsíkozzuk, a megtisztított újhagyma fehér részét felkarikázzuk. Összeforgatjuk a brokkolirózsákkal és a narancscikkekkel. Meglocsoljuk az öntettel.
  4. A natúr Medve kockasajtokat panírozzuk be a szokott módon, házilag – serpenyőben, fritőzben vagy sütőben, tetszés szerint – megsütjük. A salátára tálaljuk.

Tipp: A főtt brokkolit helyezzük 2-3 percre hideg vízbe, így megőrzi élénkzöld színét.

Csigó Zita, a Pasztellbarokk blog szerzőjének ajánlásával (https://pasztellbarokk.blog.hu/)

pannontej.marketing

Hozzávalók 2 főre:

    15 dkg tisztított brokkoli2 db közepes méretű narancs2 ek olívaolajőrölt fekete bors15 dkg jégsaláta5 dkg lila káposzta2 szál újhagyma1 doboz Natúr Medve kockasajt2 ek liszt 1 tojás 0,5 p zsemlemorzsa

További érdekességek