Sajtbisztró

Nizzai padlizsán

Nizzai padlizsán

1 kg padlizsán

    8 cl olívaolaj 5 dkg vaj 5 dkg liszt 5 dl tej 20 dkg reszelt Pannónia Mester ementáli sajt 20 dkg gomba oregánó őrölt fehér bors, só
0 perces olvasási idő

A héjas padlizsánt fa vagy műanyag késsel kb. 1 cm vastag karikákra szeleteljük és besózva kicsit állni hagyjuk. Ezután a szeleteket vízzel leöblítjük, leszárítjuk és felforrósított olívaolajban mindkét oldalukat aranybarnára sütjük. A padlizsánkarikákat egy tűzálló tál aljába fektetjük. Elkészítjük a besamelmártást, sóval, őrölt fehér borssal, oregánóval ízesítjük, bőségesen keverünk bele reszelt Pannónia Mester ementáli sajtot és vajon párolt champignon gombát. A besamelt a padlizsánágyra terítjük, tetejét megszórjuk a maradék reszelt sajttal és forró sütőben pirosra sütjük.

Fastbridge

1 kg padlizsán

    8 cl olívaolaj 5 dkg vaj 5 dkg liszt 5 dl tej 20 dkg reszelt Pannónia Mester ementáli sajt 20 dkg gomba oregánó őrölt fehér bors, só

További érdekességek