3 perces olvasási idő

Hivatalosan is megérkezett a nyár, a jó idő, és ezzel együtt a szabadtéri programok is egyre népszerűbbek! A hétvégi családi vagy baráti összejöveteleket is érdemes a friss levegőn, napsütésben eltölteni, de ne feledkezzünk meg a finom falatokról sem!

A legjobb helyek piknikezéshez

Ha piknikezni készülünk a nulladik lépés a helyszín kiválasztása. Budapest környékén adottak a zöld területek, tökéletes választás lehet a Margitsziget, a Városliget vagy a Kopaszi-gát, de a külvárosban is érdemes körülnézni. Ha vidékre vágyunk remek opció valamilyen vízpart közelében sátrat verni, de ha ínycsiklandó ételeket, italokat és jó társaságot viszünk magunkkal lényegében bármelyik rét megállja a helyét!

Megfelelő felszerelés a szabadtéri étkezésekhez

Érdemes beszerezni egy klasszikus piknik kosarat, hiszen ezekbe praktikusan be lehet pakolni mindent, ami az étkezéshez szükséges lehet; evőeszközöket, tányérokat, poharakat és természetesen a harapnivalót is. Bútorokkal egyáltalán nem érdemes vesződni a legjobb és egyben legegyszerűbb megoldás egy pokróc – alul lehetőleg vízhatlan bevonattal -, és néhány kényelmes, pihe-puha párna. Ha olyan területet választottunk, ahol tudjuk, hogy kevesebb a fa, az árnyék célszerű egy napernyőt is magunkkal vinni. Jól jöhet a nedves törlőkendő, a kézfertőtlenítő és persze a szemetes zacskó is, hiszen alapszabály, hogy nem hagyunk magunk után semmit a természetben!

Mi kerüljön a piknik kosárba?

Tippjeink változatosak, ételek tekintetében szinte bármit javaslunk, ami becsomagolható. Természetesen a legegyszerűbb opció, ha szendvicseket készítünk, ugyanakkor megéri más finomságokkal is kísérletezni; különböző krémekkel, mártogatósokkal és salátákkal könnyedén levehetjük a lábukról vendégeinket!

Tipp

A következő válogatásban mutatunk néhány szendvicset és krémet, amelyet szabadtéri étkezésekhez ajánlunk.

Remek választás lehet avokádókrémes szendvicsünk szeletelt sajttal, és a sajtkrémmel töltött kétszer sült tallérokat is biztosan imádni fogják felnőttek gyerekek egyaránt. Érdemes még kipróbálni reggeli krémjeinket Medve sajttal, ha egy kicsit fel szeretnénk dobni a menüt!

Az italok kiválasztásánál főként a napszak és az esemény apropója játszik szerepet; délelőtti, kora délutáni étkezésekhez vihetünk gyümölcsleveket, teát vagy tejeskávét termoszban, kora esti piknik alkalmával pedig már szóba jöhetnek alkoholos italok, borok, sörök és ciderek is.

Tipp

Piknikezéskor próbáld ki vörös- és fehérborokhoz illő sajtválogatásainkat is!

pannontej.marketing

További érdekességek