Oregánós – Pannónia Mester ementáli sajtos tallér magvakkal

Oregánós - Pannónia sajtos tallér magvakkal

Hozzávalók:

    35 dkg liszt1 tk. só1/2 tk. cayenne bors1 tk. mustár30 dkg vaj15 dkg Pannónia Mester ementáli sajt reszelve15 dkg reszelt parmezán5 dkg dió5 dkg tökmag5 dkg napraforgó mag1 ek. oregánó½ csomag sütőpor
1 perces olvasási idő

A lisztet a sóval, a sütőporral és a fűszerekkel összekeverjük. Hozzáadjuk a mustárt és a nagylyukú reszelőn lereszelt hideg vajat, összemorzsoljuk. Beletesszük a reszelt sajtokat és az apróra vagdalt, kissé megpirított magokat, és pár perc alatt tésztát gyúrunk belőlük. (Minél kevesebbet tapogatjuk, annál porhanyósabb lesz a tészta.)
Egy darab sütőpapíron kb. 5 cm átmérőjű rudat formálunk a tésztából úgy, mintha gyurmát hengergetnénk. Becsomagoljuk a sütőpapírba és 1-2 órára betesszük a hűtőbe, vagy ha sietünk, a fagyasztóba (de csak kb. 10 percre!).
Amikor már jól lehűlt és tartja a formáját, felvágjuk kb. fél cm vastagságú karikákra. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük és 175 fokos sütőben, légkeverésen, 12-15 perc alatt megsütjük. Ebből a mennyiségből két nagy, sütő méretű tepsivel lesz, kb. 70 db süti. Fémdobozban sokáig eláll.

Fastbridge

Hozzávalók:

    35 dkg liszt1 tk. só1/2 tk. cayenne bors1 tk. mustár30 dkg vaj15 dkg Pannónia Mester ementáli sajt reszelve15 dkg reszelt parmezán5 dkg dió5 dkg tökmag5 dkg napraforgó mag1 ek. oregánó½ csomag sütőpor

További érdekességek