Az őszi sütőtökös lasagne-hoz először egy kefe segítségével jól mossuk meg a Hokkaido tököt, vágjuk fel és távolítsuk el a magjait. Kb. 600 g hámozatlan tökhúst reszeljünk csíkokra nagylyukú reszelőn. Mossuk meg az újhagymát, szeleteljük vastagabb karikákra, a vöröshagymát vágjuk kockára. Ezután az előkészített hagymát és tököt egy nagy serpenyőben, forró olívaolajon kevergetve süssük világosbarnára. Fűszerezzük sóval és borssal. Közben cukkinikat egy zöldség szeletelőn szeljük hosszában adagonként 6-6 vékony szeletre. (Ez adja majd a lasagne lapokat.)
Egy fazékban keverjük össze a zöldségalaplevet a kukoricakeményítővel, majd adjuk hozzá a sajtkrémet. Keverés közben rövid ideig forraljuk a mártást.
Négy darab egyadagos sütőedényt kenjünk ki olívaolajjal, a cukkini szeleteket vágjuk a forma méretére, a leeső széleket pedig aprítsuk fel és keverjük a mártáshoz. Kezdjük a rétegezést: először béleljük ki cukkini szeletekkel a formák alját, majd osszuk el rajtuk a hagymás sült sütőtök felét. Erre kerül a szósz 1/3 része, majd még egyszer ismételjük meg a rétegezést. A tetejét vonjuk be a maradék cukkini szeletekkel, merjük rá a maradék szószt, és szórjuk meg vastagon reszelt Gouda sajttal.
A sütőtöktök-lasagne előmelegített sütőben, 180 ° C-on, körülbelül 15 perc alatt sül készre.
Tipp: négy egyadagos forma helyett egy nagyobb sütőedényben is készíthetjük.