Sajtbisztró

Öt ok, amiért mindig legyen otthon sajt!

5 perces olvasási idő

Hogy miért tartsunk otthon sajtot? Egyszerűen mert szeretjük, és nem tudjuk elképzelni nélküle az étkezéseket. Ennél több ok talán nem is kell nekünk, de most összeszedtünk Nektek 5 olyan érvet, amire eddig talán nem is gondoltatok.

Sajttal minden jobb

Számunkra örök igazság, hogy míg az egyszerű ételeket feldobja, addig a finom falatokat istenivé, a különleges fogásokat pedig egyszerűen fejedelmivé varázsolja egy kis sajt. Hidegen fogyasztva bármilyen szendvicset vagy salátát ízletesebbé tesz, míg a meleg ételekhez a lágyan olvadó sajt extra textúrát ad, és selymesen lággyá valamint krémessé teszi azt.

Aki szerint pedig csak sós ételekbe passzol a sajt, annak bizony fel kell nyitnunk a szemét, hiszen fantasztikus desszertek is készíthetők vele. A mi egyik kedvencünk a Medve sajttal megbolondított brownie. Higgy nekünk, az első kóstolás után már nem fogod többé kihagyni a sajtot ebből a sütiből!

Receptért kattints ide! 

Váratlan vendégek esetén életmentő

Ha előre nem várt vendégek toppannak be, a sajt lesz a megoldás, hiszen gyors és egyszerű receptek végtelen sorát kínálja kedvenc ételünk!

Kápráztassuk el látogatóinkat egy fantasztikusan krémes, lágyan olvadó, chilis-rozmaringos  sült camemberttel, amit ízlés szerint megbolondíthatunk egy kis baconnel, vagy akár pár szem dióval is. A forró sajtba bátran mártogassunk tortillát, krékert, vagy friss zöldségszeleteket egy jóízű beszélgetés mellett. A különleges meleg vendégváró receptjét itt találjátok!

Arra az esetre, ha szeretnénk valami könnyebb fogást készíteni, remek megoldás lehet a sajtkrémes mártogatós friss, vagy sült zöldséggel. A rövid idő alatt elkészíthető, egészséges és ízletes, csupán sárgarépából és sajtkrémből készült étel receptjét ide kattintva találjátok meg!

Az igazán lusta, de annál inkább ínyenc házigazdáknak találták ki az Ile de France Apérifrais sajtokat, amit csak elő kell venni a hűtőből, és máris tálalva vannak a különleges fűszerezésű, friss sajtspecialitások! Bon appétit!

Nassolni csak finoman

Kedvenc sajtunk nem csak a főétkezéseknél kerülhet a tányérunkra, de remek snack lehet két étkezés között is, vagy ha csak kényeztetnénk magunkat néhány finom falattal.

Tanulás vagy olvasás mellé készítsünk el egy különleges sajttálat, amelyről nem hiányozhat a karakteres Pannónia mellett a kellemesen füstös parenyica, vagy a krémesen lágy Tihany camembert sem. Pár szem dióval és néhány szelet friss gyümölccsel tehetjük igazi gourmet élménnyé.

 

Sajtban az egészség

A sajt a kiegyensúlyozott étkezés része lehet, ráadásul egy diétás étrendbe is könnyedén beilleszthető.

Egy tanulmány szerint napi 40 gramm sajt rendszeres fogyasztása akár tíz százalékkal is csökkentheti a stroke kialakulásának kockázatát, illetve 14 százalékkal kisebb eséllyel alakulhat ki valamilyen szívbetegség. Magas kálcium és fehérjetartalma miatt is egészséges választás. Proteintartalma miatt pedig edzés után remek fogás lehet akár egy ízletes sajtsaláta, amihez csupán néhány hozzávaló és pár perc kell. 

A csökkentett zsírtartalmú sajtok, mint amilyen a Medve light a fogyókúrázók kedvencei lehetnek, hiszen minden fogást feldobnak.

Nem telhet el nap sajt nélkül

Végül pedig mi más okot is mondhatnánk arra, hogy miért legyen mindig otthon sajt, mint hogy egyszerűen nem telhet el egy nap sem anélkül, hogy ne ennénk valamilyen formában kedvencünket.

Reggelire nem csak a szendvicsre tehetjük, de omlettbe vagy akár kukoricakásába is kiváló, ha pedig még nem próbáltátok a különleges reggeli sajtkrémeket, épp itt az ideje! A receptet itt találjátok!

Ebédre bármikor jöhet egy isteni sajtleves, vagy egy egyszerű de nagyszerű sajtos tészta, uzsonnára pedig egy mennyei camemberttel töltött sajtos csiga, amit így tudtok elkészíteni! 

Ahogy a közelgő karácsony elképzelhetetlen a családi együttlét nélkül, úgy az is, hogy ne tartsunk otthon mindig legalább egy dobozzal a kedvenc sajtunkból.

Fastbridge

További érdekességek