Palacsinta bogyós gyümölcsökkel és édes sajtkrémmel

Palacsinta bogyós gyümölcsökkel és édes sajtkrémmel

Hozzávalók 4 személyre:

    15 dkg liszt2 db tojás2 dl tej1 dl szódavíz1 db Medve tejszínes tömlős sajt1 tasak vaníliás cukor1 kis pohár tejföl40 dkg fagyasztott bogyós gyümölcs2 evőkanál cukorporcukor1 citrom héjaolajcsipet só
0 perces olvasási idő

A lisztből, tojásból, tejből, szódavízből egy csipet sóval palacsintatésztát készítünk és 8 db vékonyabb palacsintát sütünk belőle. Közben a fagyasztott gyümölcsből és 2 evőkanál cukorból elkészítjük a gyümölcsszószt. Vigyázunk, hogy ne főzzük túl a szószt, inkább egy kicsit langyos legyen, hogy a gyümölcsök egyben maradjanak, csak a cukor olvadjon el. A sajtkrémet és a tejfölt simára keverjük egy kevés porcukorral, a vaníliás cukorral és a citrom héjával. A palacsintákat megtöltjük a krémmel, gyümölcsszósszal tálaljuk, majd a végén megszórjuk porcukorral. Nyáron használhatunk friss gyümölcsöket hozzá.

Fastbridge

Hozzávalók 4 személyre:

    15 dkg liszt2 db tojás2 dl tej1 dl szódavíz1 db Medve tejszínes tömlős sajt1 tasak vaníliás cukor1 kis pohár tejföl40 dkg fagyasztott bogyós gyümölcs2 evőkanál cukorporcukor1 citrom héjaolajcsipet só

További érdekességek