Pannónia Mester sajtos csirkemell vörösboros meggyszósszal

Pannónia csirkemell vörösboros meggyszósszal

Hozzávalók:

    4 db csirkemell filé15 dkg Pannónia Mester ementáli sajt2 db tojásolajőrölt szerecsendióőrölt bors, só40 dkg meggy3 gerezd fokhagyma3 dkg cukor5 dkg ribizlidzsem1,5 dl száraz vörösbor1 dkg étkezési keményítőCayenne bors
1 perces olvasási idő

A húsból 8 szép szeletet formázunk, kissé kiverjük, sóval és borssal bedörzsöljük. A sajtot összekeverjük a felvert tojással és szerecsendióval fűszerezzük. A masszát rákentjük a hússzeletekre, feltekerjük és fogvájóval megtűzzük. Beolajozott alufóliába csomagoljuk. Tepsibe vagy tűzálló tálba tesszük, előmelegített sütőben közepes lángon 30 percig sütjük. Az utolsó 5 percre kibontjuk a batyukat, hogy a hús leve elpárologjon, besűrűsödjön. Közben a magozott meggyet a dzsemmel és a cukorral összekeverjük, fokhagymával és Cayenne borssal ízesítjük. Felforraljuk és 5 percig főzzük, majd beleöntjük a bort és összefőzzük. Amikor kész, és az ízek már összesimultak, kiveszünk egy kicsit a levéből és simára keverjük a keményítővel. Belekeverjük a mártásba és éppen csak felforraljuk. A kész húsból kivesszük a fogvájókat és a szósszal körülöntve petrezselymes párolt rizzsel tálaljuk.

Fastbridge

Hozzávalók:

    4 db csirkemell filé15 dkg Pannónia Mester ementáli sajt2 db tojásolajőrölt szerecsendióőrölt bors, só40 dkg meggy3 gerezd fokhagyma3 dkg cukor5 dkg ribizlidzsem1,5 dl száraz vörösbor1 dkg étkezési keményítőCayenne bors

További érdekességek