Pannónia Mester ementáli sajtos – napraforgómagos házi pesto

Pannónia sajtos - napraforgómagos házi pesto

Hozzávalók:

    75g Pannónia Mester ementáli sajt 25 g parmezán sajt 50g friss bazsalikomlevél (egy jó nagy csokor) 50g napraforgómag 2-3 gerezd fokhagyma só, frissen őrölt bors 1 csapott tk. aszkorbinsav (vagy citromlé) 1 dl olívaolaj (vagy olíva- és szőlőmagolaj keveréke)
0 perces olvasási idő

A bazsalikomleveleket tépkedjük le a vastag szárról, mossuk meg és alaposan csepegtessük le. A fokhagymát tisztítsuk meg, és kisebb darabokra vágva szórjuk bele az aprítógépbe. Adjuk hozzá a felkockázott sajtokat, a bazsalikomlevelet, az aszkorbinsavat és a fűszereket. Végül öntsük hozzá az olajat és aprítsuk az egészet finomra. Merjük egy tálkába, ha szükséges igazítsunk az ízeken, és máris fogyaszthatjuk a Pannónia Mester ementáli sajtos kenyérkoszorú mellé. Isteni vendégváró étel.

Fastbridge

Hozzávalók:

    75g Pannónia Mester ementáli sajt 25 g parmezán sajt 50g friss bazsalikomlevél (egy jó nagy csokor) 50g napraforgómag 2-3 gerezd fokhagyma só, frissen őrölt bors 1 csapott tk. aszkorbinsav (vagy citromlé) 1 dl olívaolaj (vagy olíva- és szőlőmagolaj keveréke)

További érdekességek