Parajos-sajtos tojáslepény pirított gombával

Parajos-sajtos tojáslepény pirított gombával

Hozzávalók:

    8 tojás 25 dkg friss leveles paraj vagy 20 dkg mirelit parajkrém 2 db tömlős natúr Medve sajtkrém 10 dkg reszelt sajt 2 gerezd fokhagyma 2 dl tejszín 1 evőkanál liszt étolaj 25 dkg csiperkegomba 1 kis fej vöröshagyma fehérbors feketebors
1 perces olvasási idő

A leveles parajt leszárazzuk, megmossuk, és apróra vágjuk, a mirelit parajt kiolvasztjuk. Kevés olajon megfuttatjuk, sózzuk, borsozzuk és belereszeljük a fokhagymát. Kevés liszttel meghintjük, tejszínnel felöntjük, kiforraljuk, belekeverjük a sajtkrémet és félretesszük. A tojásokat 4 csészébe kettesével felütjük, kevés sót adunk hozzá, villával összekeverjük. Két-két tojásból a palacsintához hasonló lepényeket sütünk, de nem fordítjuk meg, hanem amikor félig már megsült az egyik fele, megszórjuk reszelt sajttal, és hagyjuk tovább sülni egy kicsit. Tálcára csúsztatjuk, úgy, hogy továbbra is a sajtos fele legyen felfelé. Még melegen megkenjük a parajos krémmel, és jó szorosan feltekerjük. A gombákat megmossuk és felszeleteljük. Az apróra vágott vöröshagymát olajban megfuttatjuk. Hozzáadjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk, és puhára pirítjuk. A tojásos tekercseket 1-1,5 cm vastag szeletekre vágjuk és a pirított gombával tálaljuk.

Fastbridge

Hozzávalók:

    8 tojás 25 dkg friss leveles paraj vagy 20 dkg mirelit parajkrém 2 db tömlős natúr Medve sajtkrém 10 dkg reszelt sajt 2 gerezd fokhagyma 2 dl tejszín 1 evőkanál liszt étolaj 25 dkg csiperkegomba 1 kis fej vöröshagyma fehérbors feketebors

További érdekességek