Sajtbisztró

Párolt lazac spárgával, gyömbéres sajtmártással

Párolt lazac spárgával, gyömbéres sajtmártással

Hozzávalók:

    60 dkg lebőrözött, szálkáktól mentesített lazacfilé csipetnyi morzsolt kakukkfű 1 dl száraz fehérbor3 evőkanál olívaolaj 1/2 citrom leve 40 dkg friss spárga vagy 1 doboz konzervspárga 1 doboz Medve Light kockasajt 10 dkg trappista sajt 3 dl tejszín 1 kávéskanál őrölt gyömbér1 csokor friss petrezselyemzöld
1 perces olvasási idő

A lazacfilét 3 ujjnyi szeletekre vágjuk, majd a szeletek közepén hosszában bevágunk úgy, hogy a szelet „teteje” egyben maradjon. Az így kapott halszeletből patkó alakot hajtunk, sóval, kakukkfűvel fűszerezzük, és kiolajozott tepsibe helyezzük. A friss spárgát sós-cukros vízben előfőzzük, a konzervet nem kell főzni. A patkó alak üregébe elosztjuk spárgákat, a halszeleteket fehérborral, citromlével, egy kevés olívaolajjal és a konzerv spárga vagy a friss spárga levével meglocsoljuk. Előmelegített sütőben kb. 170°C-on megpároljuk. A sajtokat apró darabokra vágjuk, egy keverőtálban vízgőz felett a tejszínnel, a gyömbérrel és a petrezselyemmel összeolvasztjuk. Folyamatos kevergetés mellett sűrű mártássá főzzük. Ha túl sűrű lenne, a hal pároló levével hígíthatjuk. Köretként petrezselymes burgonyát adunk hozzá.

Fastbridge

Hozzávalók:

    60 dkg lebőrözött, szálkáktól mentesített lazacfilé csipetnyi morzsolt kakukkfű 1 dl száraz fehérbor3 evőkanál olívaolaj 1/2 citrom leve 40 dkg friss spárga vagy 1 doboz konzervspárga 1 doboz Medve Light kockasajt 10 dkg trappista sajt 3 dl tejszín 1 kávéskanál őrölt gyömbér1 csokor friss petrezselyemzöld

További érdekességek