Pasta vargányás camembert mártással a Street Kitchentől

Pasta vargányás camembert mártással a Street Kitchentől

Hozzávalók 4 személyre:

    - 30 g szárított vargánya- 1 tál langyos víz- 1 vöröshagyma- 2 gerezd fokhagyma- 2+2 evőkanál étolaj- 1 db natúr Tihany Ínyenc vagy Szendvics Camembert- 4 cl száraz fehérbor- 1 ág kakukkfű- 1/2 dl tejszín- só- bors- 1 teáskanál őrölt szerecsendió- 40 dkg casarecce tésztaA gremolatához:- 1 csokor petrezselyem- 1 citrom reszelt héja- 1 marék dió
1 perces olvasási idő

A szárított gombát langyos vízbe áztatjuk és 20 percre félretesszük, amíg megszívja magát.

A hagymát és a fokhagymát finomra vágjuk. Az olajat serpenyőben felhevítjük és puhára pároljuk rajta őket. A camembert sajtot apró kockákra vágjuk és a hagymához adjuk. Felolvasztjuk és felöntjük fehérborral. Beledobjuk a kakukkfüvet és felöntjük tejszínnel, addig rotyogtatjuk, amíg szép sima mártást nem kapunk. Sózzuk, borsozzuk és őrölt szerecsendióval ízesítjük.

A petrezselymet finomra aprítjuk, a citrom reszelt héjával összekeverjük, majd a finomra aprított dióval is összeforgatjuk. Közben kifőzzük a tésztát.

Egy másik serpenyőben olajat hevítünk. A beáztatott gombákat kicsit kinyomkodjuk és a forró olajon lepirítjuk. A gombák áztató levét nem öntjük ki, hanem néhány evőkanálnyiít a camembert-es mártáshoz adunk belőle és újra összeforraljuk. Beleforgatjuk a kifőtt tésztát és tálaljuk: a tésztát tányérra szedjük, teszünk rá a pirított vargányából és a gremolatából. A végén meglocsoljuk kevés olívaolajjal.

Fastbridge

Hozzávalók 4 személyre:

    - 30 g szárított vargánya- 1 tál langyos víz- 1 vöröshagyma- 2 gerezd fokhagyma- 2+2 evőkanál étolaj- 1 db natúr Tihany Ínyenc vagy Szendvics Camembert- 4 cl száraz fehérbor- 1 ág kakukkfű- 1/2 dl tejszín- só- bors- 1 teáskanál őrölt szerecsendió- 40 dkg casarecce tésztaA gremolatához:- 1 csokor petrezselyem- 1 citrom reszelt héja- 1 marék dió

További érdekességek