Pestós rizottó Grana Padano sajtpehellyel

Pestós rizottó Grana Padano sajtpehellyel

Hozzávalók 4 főre:

    2 ek vaj, vagy olíva olaj1 fej hagyma2 gerezd fokhagyma½ bögre száraz fehér bor2-3 bögre víz1,5 bögre rizs50 g frissen reszelt Ferrari Grana Padano sajt4 evőkanál zöld pestofehérborsdíszítéshez rukkola és Grana Padano pehely
0 perces olvasási idő

A vajon, vagy az olívaolajon 3 percig sütjük az apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát. Hozzáadjuk a rizst és folyamatos keverés mellet 2 percig sütjük. Hozzáadjuk a bort, majd a vizet fél deciliterenként és addig kevergetjük, amíg elfő a folyadék. Addig öntjük fel vízzel amíg a rizs megpuhul. A tűzről levéve hozzáadjuk a reszelt Grana Padano sajtot, a pestót, majd sózzuk, borsozzuk. Tálalásnál rukkolával és Grana Padano pehellyel díszítjük.

Fastbridge

Hozzávalók 4 főre:

    2 ek vaj, vagy olíva olaj1 fej hagyma2 gerezd fokhagyma½ bögre száraz fehér bor2-3 bögre víz1,5 bögre rizs50 g frissen reszelt Ferrari Grana Padano sajt4 evőkanál zöld pestofehérborsdíszítéshez rukkola és Grana Padano pehely

További érdekességek