Sajtbisztró

Pisztáciás borjúfasirt Montaver sajtkéregben

Hozzávalók:

    Gombóconként 3-4 dkg borjúhúsGombóconként 1 dkg hántolt, pirított, tört pisztáciaCsipet szódabikarbónaBorsKis tejMontaver sajt25 dkg sajtonként 1 g Sosa Kappa zselésítő anyag
1 perces olvasási idő

 

A húst daráljuk le, és ízlés szerint adjunk hozzá sót és borsot, illetve gombóconként 1 dkg pisztáciát keverjünk bele. Egy csipet szódabikarbónát, és kevés tejet adjunk még hozzá. Ezek után formázzuk ki úgy, hogy egy gombócban 3-4 dkg hús legyen.  Majd 140 fokos sütőben, zsírpapíron mérettől függően kb. 25-45 percig süssük. Végül fagyasztóban dermesszük ki.

A sajtot olvasszuk fel, és melegítsük 70 fokra, majd 25 dkg-onként 1 g Sosa Kappa zselésítő anyagot keverjünk bele.  A hőfokot tartva mártogassuk a már megfagyott húsgombócokat az olvadt sajtba, és várjuk meg míg rádermed. Végül maximum 60 fokon sütőben melegítsük át.

A Pavillon de Paris chéfjének ajánlásával

pannontej.marketing

Hozzávalók:

    Gombóconként 3-4 dkg borjúhúsGombóconként 1 dkg hántolt, pirított, tört pisztáciaCsipet szódabikarbónaBorsKis tejMontaver sajt25 dkg sajtonként 1 g Sosa Kappa zselésítő anyag

További érdekességek