A kukoricalisztet átszitáljuk. Egy edényben 5 dl vizet forralunk, megsózzuk, és folytonos keverés közben hozzáöntjük a kukoricalisztet. Időnként megkeverjük és takaréklángon főzzük tovább az újraforrástól számított kb. 20 percig. A tűzről levesszük, belekeverjük a vajat és a lereszelt Karaván sajt felét. Egy kisebb tepsit kivajazunk, beleöntjük az elkészített polentát, tetejét elsimítjuk és 210 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Pirulásig sütjük. Amíg sül, elkészítjük a feltétet. A bacont megpirítjuk. A gombát apróra vágjuk és a bacon alatt visszamaradt zsírban 1 kanál vaj hozzáadásával pirítani kezdjük. Ízesítjük sóval, borssal, kakukkfűvel vagy petrezselyemzölddel. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és lepirítjuk.
A polentából egy pohár segítségével köröket szúrunk ki. A korongot tetején elosztjuk a gombát és mindegyikre teszünk egy-egy szelet bacont. Tetejüket reszelt Karaván sajttal díszítjük, amit akár rá is olvaszthatunk. Grillezett paradicsommal tálaljuk.

1 perces olvasási idő