Polenta baconnel és pirított gombával

Polenta baconnel és pirított gombával

Hozzávalók:

    12 dkg kukoricaliszt6 dkg vaj15 dkg Karaván sajt5 dl víz25 dkg gomba1 ek. vaj2 gerezd fokhagymapetrezselyemzöld vagy kakukkfűsó, bors8 szelet húsos bacon
1 perces olvasási idő

A kukoricalisztet átszitáljuk. Egy edényben 5 dl vizet forralunk, megsózzuk, és folytonos keverés közben hozzáöntjük a kukoricalisztet. Időnként megkeverjük és takaréklángon főzzük tovább az újraforrástól számított kb. 20 percig. A tűzről levesszük, belekeverjük a vajat és a lereszelt Karaván sajt felét. Egy kisebb tepsit kivajazunk, beleöntjük az elkészített polentát, tetejét elsimítjuk és 210 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Pirulásig sütjük. Amíg sül, elkészítjük a feltétet. A bacont megpirítjuk. A gombát apróra vágjuk és a bacon alatt visszamaradt zsírban 1 kanál vaj hozzáadásával pirítani kezdjük. Ízesítjük sóval, borssal, kakukkfűvel vagy petrezselyemzölddel. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és lepirítjuk.
A polentából egy pohár segítségével köröket szúrunk ki. A korongot tetején elosztjuk a gombát és mindegyikre teszünk egy-egy szelet bacont. Tetejüket reszelt Karaván sajttal díszítjük, amit akár rá is olvaszthatunk. Grillezett paradicsommal tálaljuk.

Fastbridge

Hozzávalók:

    12 dkg kukoricaliszt6 dkg vaj15 dkg Karaván sajt5 dl víz25 dkg gomba1 ek. vaj2 gerezd fokhagymapetrezselyemzöld vagy kakukkfűsó, bors8 szelet húsos bacon

További érdekességek